Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Gib I. Mihaescu – Rusoaica

Articol postat de

Autor: Gib I. Mihaescu;
Titlu: Rusoaica;
Anul aparitiei: 2009;

Daca va pasioneaza sa cititi carti scrise bine despre personaje care au probleme la bibilica, atunci Rusoaica se incadreaza perfect in preferintele cu pricina. Privita simplist, cartea abunda in imagini pe de-o parte socante, pe de alta parte triste. De fapt, cam asta era si realitatea in acele timpuri. Si poate aici se aplica si o alta vorba veche: “Ai grija ce-ti doresti, dorinta ta se poate indeplini”.

Interzisa in vremurile de trista amintire datorita limbajului folosit, Rusoaica nu e astazi iesita din comun din acest punct de vedere, intr-o perioada in care observ cu parere de rau ca membrele se falfaie libere din 10 in 10 pagini. Limbajul sexual explicit de care a fost acuzata Rusoaica are insa in cartea cu pricina un scop bine definit.

Toata povestea e construita in jurul si in mintea unui nene locotenent, cu probleme psihice care compenseaza mai mult decat suficient virilitatea debordanta de care da dovada.

Indragostit de o fantasma, individul pare sa fie mai mult un adolescent obsedat decat un barbat matur. Dorintele si constructiile sale imaginative sunt insa ma tem destul de comune multora care impartasesc acelasi profil psihologic.

Pana una alta, avem si scene bizare, cum ar fi “padurea spanzuratilor de picior”, a celor inecati prin legarea unui bolovan si aruncarea lor in apa.

Ce mai, scenaristii de la Hollywood au materie prima pentru un film de Oscar in aceasta carte care nu numai ca poarta un nume interesant, dar este si scrisa intr-un “stil rusesc”.

Pana cand vin americanii, puteti citi mai multe articole despre cartea Rusoaica si despre Gib I. Mihaescu in Jurnalul National. Ea apare maine in colectia Biblioteca pentru toti, si o mai puteti castiga participand la concurs.

Rusoaice placute tuturor.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Gib I. Mihaescu - Rusoaica, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Gib I. Mihaescu, _Comentator: Alex Sima, Colectia: Jurnalul National, Editura: Litera | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.