Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Lavinia Calina – Copiii intunericului

Articol postat de

coperta_neamul_corbilor-vol1,,Cand esti pe fuga, nu te mai gandesti la ce lasi in urma, la persoanele pe care s-ar putea sa nu le mai vezi, la locurile frumoase prin care nu o sa te mai plimbi, la prieteni in compania carora nu o sa mai bei o bere, la cartea pe care nu ai returnat-o la biblioteca. Si cu siguranta nu te gandesti ca ai uitat pe noptiera CD-ul cu formatia preferata. Nu, atunci cand fugi, tot ce vrei e sa scapi, sa ajungi cat de repede posibil intr-un loc in care nimeni sa nu te cunoasca si nimeni sa nu stie ce ai facut. Singurele lucruri la care iti sta gandul sunt: cum sa schimbi vitezele mai repede, cum sa depasesti masina din fata ta si cum sa mentii echilibrul rotilor pe soseaua uda.

Asa incepe romanul ,,Copiii intunericului”, scris de Lavinia Calina si publicat la Editura Herg Benet, in anul 2014. Trebuie precizat ca acest prim volum face parte dintr-un proiect ambitios semnat Lavinia Calina, o trilogie autohtona in care fiecare volum are un titlu propriu, primul fiind ,,Copiii intunericului”, al doilea- ,,Blestemul zorilor”(2016) si ultimul ,,Din negura timpului” pe care, promite autoarea, ,,am sa-l scriu curand”…

Romanul are si o structura interesanta: 13 capitole in care actiunea se construieste si se dezvaluie treptat prin confesiunile, uneori in ,,oglinda” ale celor doua personaje, despre aceleasi intamplari din viata lor; cele doua adolescente, Roxana si Nicol(eta), in aparenta doua fete ,,simple”, plecate de la tara si care fac tot posibilul sa duca o existenta care sa nu iasa in evidenta prin nimic, dar care, in realitate, vor sa-si ascunda niste daruri spirituale primite. Mai mult decat atat, la inceput, una dintre ele refuza sa accepte faptul ca ar avea asa ceva; iata, spre exemplu, un fragment din discutia dintre Roxana si bunica prietenei sale care incearca sa-i explice toata istoria lor:
,,–Mi-a spus ca sunt o vrajitoare, ca mama era vrajitoare. Dar nu poate fi adevarat, eu merg la Biserica, doar cei ce lucreaza cu diavolul sunt vrajitori.
–Linistete-te! Puterea vine din suflet, din interiorul tau, nu de la  vreo divinitate, fie ea crestina sau nu. Exista persoane cu abilitati speciale si in alte culturi, nu doar aici. Oameni cu puteri vindecatoare, oameni ce pot vedea viitorul, oameni ce pot misca obiecte cu puterea mintii. Depinde de fiecare.
–Dar mi-e frica.
–Nu esti singura ce se teme. De-a lungul timpului au existat multi care s-au temut, atat de propriile puteri, cat si de ale altora. Vezi tu, din asta au plecat si toate problemele.”

 In ciuda tuturor precautiilor luate, la un moment dat inevitabilul se produce, iar una dintre ele va fi obligat sa apeleze la puterea ei interioara pentru a se apara si a ramane in viata; din acel moment incepe, de fapt, romanul, dar si fuga de ceilalti, intr-o noapte cu o furtuna, atat la propriu, cat si la figurat… Dupa mai multi ani de existenta anonima in care viata pare sa fi revenit la normal si ele sa fi scapat de acel trecut de care nu mai vor sa vorbeasca sau sa-si aminteasca, se produce si celalalt inevitabil: sunt descoperite de catre cei din neamul Corbilor si ele trebuie sa aleaga intre moarte si viata, dar aceasta ultima optiune implica si un compromis- sa ajute la capturarea(a se citi uciderea) unor inamici puternici, primind in schimb o permanenta imunitate.

Lupta celor doua fete pentru a ramane in viata, prinse la mijloc intr-un razboi dintre cele doua grupari se complica: cele doua parti sunt, doar la prima vedere, una de partea binelui si alta de partea intunericului, tot asa cum una dintre fete va opta pentru o parte, alta pentru cealalta, dar nu din convingere, ci din obligatie si pentru a-si salva fiul: ,,Viziunile ei ne incurca planurile. Mereu apar ba Lupi, ba Roibi, ba Cerbi si dau totul peste cap. Vreau sa scapi de ea.
–Vrei sa-o omor?am zis cu jumatate de gura. Nu!
–Daca tii la fiul tau, ai sa-o faci! Nu-mi pasa cum, dar scapa de ea! Apoi vreau sa vii la noi, nu intreba cum ai sa ne gasesti, cred ca esti capabila sa o faci si singura. Desigur, nu incerca sa aduci pe cineva cu tine sau sa incerci sa ne intinzi o capcana, altfel…
–Cred ca-mi dau seama continuarea, am spus eu incercand sa-mi las capul pe spate caci ma strangea prea tare.”

Cine a facut alegerea morala? Cine a facut alegerea pragmatica? Cine a facut alegerea cea mai buna nu doar pentru propria viata, ci pentru amandoua? Raspunsurile le puteti afla citind primul volum al acestei foarte interesante trilogii romanesti – ,,Neamul Corbilor”!

Cartea se poate comanda la un pret promotional, de pe site-ul Editurii Herg Benet

 

Autor: Lavinia Calina An aparitie: 2014
Titlu: Copiii intunericului Pret: 21,38 lei
Nr. pagini: 283 Editura: Herg Benet
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (14 votes cast)
Lavinia Calina - Copiii intunericului , 10.0 out of 10 based on 14 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Lavinia Calina, _Comentator: George Motroc, Editura: Herg Benet | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.