Promotii

Elefant.ro - Premium

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive

Blogroll

Meta

Taguri

actiune adolescenta Analiza Antologii arta autobiografie aventuri bestseller ciudate clasice controversate copilarie dezvoltare personala dragoste Drama ecranizate erotic erotism evolutie excelente familie Fantasy istorie politica premiate Psihologic recenzii recomand roman romanesti Romania Scriitori Serii SF societate spiritual Stiri suspans Thriller vechi

Andrei Makine – Une femme aimee

Articol postat de | 24. 08. 2014

Andrei Makine - Une femme aimeeAutor: Andrei Makine;
Titlu: Une femme aimee;

Oleg, un regizor aflat la inceputul carierei, este indragostit, mai bine zis, fascinat de o femeie. Unii ar spune ca este perfecta, incitanta prin controversele nascute in jurul ei, curajoasa, inteligenta precum Voltaire si agila precum Machiavelli. Eruditia dublata de un talent erotic iesit din comun aminteste de o curtezana venetiana, imbinarea dintre seductie si legendele intunecate tesute in jurul ei o apropie de Lucrezia Borgia, iar dezradacinarea si deciziile greu de  acceptat o fac sora de suferinta cu tiza ei din Franta – Caterina de Medici. Dar pe Oleg nu-l sperie. Pregatit s-o ia asa cum e, cu bune si rele, cu lumini si umbre, se loveste de un obstacol: timpul. - Citeste tot articolul »

Autor: Andrei Makine An aparitie: 2013
Titlu: Une femme aimee Pret: 58.73 lei
Nr. pagini: 162 Editura: Seuil
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Librarie: Books Express, _Autor: Andrei Makine, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Cesare Pavese – Femei singure

Articol postat de | 06. 08. 2014

Cesare Pavese - Femei singureAutor: Cesare Pavese;
Titlu: Femei singure;

Femei singure poate fi considerat un hit al verii literare 2014, din categoria traducerilor mult-asteptate de cei pasionati de literatura dezvoltata in paralel cu filmele neorealiste. Considerata una dintre cele mai bune carti scrise de Cesare Pavese, vine sa umple un gol in lumea traducerilor de dupa ’89 dedicate generatiei postbelice, din care fac parte scriitorii ce au revolutionat literatura italiana, printre care Italo Calvino, Dino Buzzati si Alberto Moravia. Puteti citi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Cesare Pavese An aparitie: 2014 (actuala editie tradusa)
Titlu: Femei singure Pret: 14.92 lei
Nr. pagini: 168 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: Polirom, _Autor: Cesare Pavese, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Kenzaburo Oe – 17

Articol postat de | 04. 08. 2014

Kenzaburo Oe - 17Autor: Kenzaburo Oe;
Titlu: 17;

Daca adolescentul lui Sallinger din romanul De veghe in lanul de secara traia in Japonia postbelica, ar fi fost aruncat intr-o familie unde nu se mai serbau zilele de nastere, mai mult, erau uitate de tot, cu niste parinti absenti si frati insingurati, ar fi devenit probabil adolescentul extremist din 17, una dintre cartile de referinta scrise de Kenzaburo Oe, castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura in 1994. Kenzaburo Oe reuseste in doar o suta de pagni sa concentreze drama unui seventeen care-si striga singuratatea, furia, teama de moarte si toate complexele adolescentei intr-un mod brutal. Analiza demna de priceperea unui psiholog uns cu toate alifiile te impiedica sa lasi cartea din mana chiar si in momentele in care tristetea personajului devine infioratoare, iar detaliile, viscerale.  Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

 

Autor: Kenzaburo Oe An aparitie: 2014 (in limba romana)
Titlu: 17 Pret: 13,46 lei
Nr. pagini: 104 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro, _Autor: Kenzaburo Oe, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

A. R. Deleanu – Imblanzitorul apelor

Articol postat de | 28. 07. 2014

A.R. Deleanu - Imblanzitorul apelorAutor: A. R. Deleanu;
Titlu: Imblanzitorul apelor;

Un scriitor in devenire, caruia i se respinge manuscrisul intr-un mod brutal, devine unul dintre ultimii supravietuitori ai unei ploi fara sfarsit, transformate intr-un potop. In paralel cu apocalipsa acvatica, in casa lui se scurg ultimele acte ale unei drame familiale. Tatal pune in scena comemorarea sotiei umilite, care a murit exact in ziua in care fiul cu aspiratii artistice a venit in casa insotit de iubita lui. Unul dintre frati are viziuni mistice prin care incearca sa uite o trauma ce l-a lasat paralizat, iar celalalt fura tot ce apuca din camera scriitorului falit. Peste aceasta dezolanta poveste de familie se revarsa amintiri din trecut, secrete, obsesia ploii apocaliptice si multe colaje suprarealiste, intr-o cheie dark.  Puteti citi intreaga recenzie pe BookMag.

 

Autor: A. R. Deleanu An aparitie: 2014 (actuala editie)
Titlu: Imblanzitorul apelor Pret:
Nr. pagini: 164 Editura: Herg Benet
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: Herg Benet, _Autor: A.R. Deleanu, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Elena Bociorisvili – Povestea unei fete si a unui pian cu coada

Articol postat de | 27. 07. 2014

Elena Bociorisvili - Povestea unei fete si a unui pian cu coadaAutor: Elena Bociorisvili;
Titlu: Povestea unei fete si a unui pian cu coada;

Fafocika se nascuse la sfarsitul erei Hrusciov, “cand toata tara cultiva porumb si manca porumb, numindu-l pe Hrusciov tovarasul cucuruz.” Desi era buna de maritat, nu bagase inca un barbat in mormant, dar nici in pat, iar singurul de care se apropiase destul de mult si pe care l-a lasat sa-i vada “sanii ca bombele” si “triunghiul sacrosant”, dupa ce a suit-o pe pianul cu coada, a fost alungat de rude, pe motiv ca era un narcoman fara leac. Despre lumea vazuta prin ochii acestei Fafocika, pe cat de naiva, pe atat de seducatoare, povesteste scriitoarea gruzina Elena Bociorisvili, o maestra a umorului ca mecanism de aparare in tragediei. - Citeste tot articolul »

Autor: Elena Bociorisvili An aparitie: 2009 (in limba romana)
Titlu: Povestea unei fete si a unui pian cu coada Pret: 7.99 lei
Nr. pagini: 112 Editura: 2009
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: Humanitas Fiction, _Autor: Elena Bociorisvili, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Sheila Kohler – Dreaming For Freud

Articol postat de | 25. 07. 2014

Sheila Kohler - Dreaming For FreudAutor: Sheila Kohler;
Titlu: Dreaming For Freud;

Freud este una dintre personalitatile fascinante ale secolului trecut. Parodiat, contestat, urmat, omagiat, aura de mister din jurul vietii sale se adanceste si mai mult, cu cat numarul cartilor despre viata lui se mareste. Marturiile apropiatilor nu par sa fie decat fictiune, Sigmund Freud ramanand psihanalistul cu o expresie rece, dar patrunzatoare, din faimosul portret cu trabuc, tutunul fiind marea lui adictie. Desi nu alege calea biografiei, Sheila Kohler s-a documentat destul de bine inainte de a scrie romanul Dreaming For Freud, inspirat din cazul Dora. Analiza unui caz de isterie, care a devenit un ghid spre tainele psihanalizei pentru multi studenti ce si-au dorit sa o ia pe urmele lui Freud. - Citeste tot articolul »

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Librarie: Books Express, _Autor: Sheila Kohler, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Matilde Serao – Floarea pasiunii

Articol postat de | 20. 07. 2014

Matilde Serao - Floarea pasiuniiAutor: Matilde Serao;
Titlu: Floarea pasiunii;

Sa facem un exercitiu de imaginatie. Suntem in timpul unui carnaval si avem chef de farse, dar sa fie neaparat cu tenta literara. Il luam pe Cehov si il rugam sa se deghizeze in hainele unei napoletane cu aplecare spre nuvele si povestiri, la fel ca el. Pentru a-i deruta pe toti cei din jur, il mai rugam sa publice cateva proze scurte intr-un ziar din sudul Italiei, sub numele de Matilde Serao. In locul visatorilor apasati de intamplari dramatice, al indragostitilor umili din orasele rusesti si al femeilor cu vocatie de tragediana melancolica, il rugam sa ii ia in seama pe sarlatanii emotionali din Napoli si pe femeile care sufera in spirit meridional. Il rugam sa-si pastreze totusi observatia patrunzatoare, dar s-o imbrace atent in sporovaiala tinuturilor calde, unde livezile cu visini sunt inlocuite de Floarea pasinii. - Citeste tot articolul »

Autor: Matilde Serao An aparitie: 2013 (tradusa in limba romana)
Titlu: Floarea pasiunii Pret: 18.90 lei
Nr. pagini: 168 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: All, _Autor: Matilde Serao, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »


Pagina 1 din 14812345...102030...Ultima »
Recenzii Stiri Concursuri