Promotii

Elefant.ro - Premium

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive

Blogroll

Meta

Taguri

actiune adolescenta Analiza Antologii arta autobiografie aventuri bestseller ciudate clasice controversate copilarie dezvoltare personala dragoste Drama ecranizate erotic erotism evolutie excelente familie Fantasy istorie politica premiate Psihologic recenzii recomand roman romanesti Romania Scriitori Serii SF societate spiritual Stiri suspans Thriller vechi

Margaret Mazzantini – Marea, dimineata

Articol postat de | 21. 04. 2014

Margaret Mazzantini - Marea, dimineataAutor: Margaret Mazzantini;
Titlu: Marea, dimineata;

Marea, dimineata va parea o lectura aparte daca ai cunoscut-o pe Margaret Mazzantini prin romanele traduse in limba romana. De data aceasta, isi alege protagonistii mai mult din randul personajelor masculine, iar majoritatea intamplarilor se petrec intr-un spatiu exotic, mai precis in Libia prinsa intre perioada coloniala si inlaturarea lui Gaddafi. Desi povestea a doi baieti prinsi in conflictul dintre civilizatii este plina de intamplari sfasietoare, dramele sunt expuse prin detalii care-i ofera tristetii un ecou poetic, amintindu-ti de melancolia unor versuri scrise de poetii arabi. De fapt, foarte multe pasaje din roman imprumută imaginile din legendele despre beduini sau despre caravanele strecurate printre dune, fara a cadea in tentatia kitsch-ului cu iz oriental, deoarece Mazzantini stie cum sa faca trecerea de la povestile atemporale pastrate in traditia nomazilor din desert si evenimentele istoriei contemporane. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Margaret Mazzantini An aparitie: 2014 (tradusa in limba romana)
Titlu: Marea, dimineata Pret: 22.46 lei
Nr. pagini: 168 Editura: Polirom

Subiecte: Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro, _Autor: Margaret Mazzantini, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Augustin Cupsa – Marile bucurii si marile tristeti

Articol postat de | 11. 03. 2014

Augustin Cupsa - Marile bucurii si marile tristetiAutor: Augustin Cupsa;
Titlu: Marile bucurii si marile tristeti;

Dupa ce am citit Profesorul Bumb si macii suedezi, am asteptat cu sufletul la gura un alt volum de proze scurte al carui autor este Augustin Cupsa. Pur si simplu acest psihiatru ce s-a apucat si de scris iti capteaza atentia prin detalii firesti, simple, dar care vireaza imediat spre adancurile complicate ale unor apasari sufletesti comune oamenilor din societatea moderna, oriunde s-ar afla ei. Iti este usor sa empatizezi cu personajele din lumea creata de Augustin Cupsa, fara sa fi trecut neaparat prin dramele si problemele aparute in viata lor, datorita acelui limbaj emotional ce-i uneste pe oamenii diferiti timp de cateva minute. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.eu

 

Autor: Augustin Cupsa An aparitie: 2013
Titlu: Marile bucurii si marile tristeti Pret: 20.88 lei
Nr. pagini: 174 Editura: Trei

Subiecte: Editura: Trei, _Autor: Augustin Cupsa, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Erin Morgenstern – Circul noptii

Articol postat de | 04. 03. 2014

Circul noptii - Erin MorgensternAutor: Erin Morgenstern;
Titlu: Circul noptii;

Circul noptii” este acel tip de carte care te prinde de la primele randuri. Am stat pana noaptea tarziu sa citesc inca o pagina si inca o pagina, pana ma usturau ochii, ceea ce nu s-a mai intamplat de ceva vreme, cu toate ca mi-au trecut prin mana diverse carti bune. Romanul de fata te cucereste plenar, de la prezentarea grafica (ceasul – circ desenat pe coperta, element magic care va fi regasit ulterior in poveste sau dungile verticale din paginile care incadreaza cartea si care te duc cu gandul la designul vargat cu alb si negru  al corturilor circului) pana la atmosfera suprarealista care dainuie pe parcursul intregii carti. Trebuie sa punctez faptul ca atractivitatea lecturii se datoreaza in special talentului scriitoarei, modului in care a stiut sa imbrace cu o haina fantastica ingenioasa toata actiunea si personajele din roman.   - Citeste tot articolul »

Subiecte: Editura: Leda, _Autor: Erin Morgenstern, _Comentator: Marinela Gheorghe | Nici un comentariu »

William Faulkner – Pe patul de moarte

Articol postat de | 01. 03. 2014

William Faulkner - Pe patul de moarteAutor: William Faulkner;
Titlu: Pe patul de moarte;

Pe patul de moarte” nu va fi cea mai frumoasa carte citita si este posibil ca multi cititori sa renunte la roman dupa primele pagini. Pe de o parte din cauza subiectului, pe de alta parte din cauza stilului greoi al autorului. Romanul prezinta un deces – un personaj, Addie Bundren, moare, iar povestea de abia de aici incolo incepe. - Citeste tot articolul »

Subiecte: Editura: Rao, _Autor: William Faulkner, _Comentator: Marinela Gheorghe | Nici un comentariu »

Gaito Gazdanov – Spectrul lui Alexander Wolf

Articol postat de | 18. 02. 2014

Gaito Gazdanov - Spectrul lui Alexander WolfAutor: Gaito Gazdanov;
Titlu: Spectrul lui Alexander Wolf;

Pana sa treaca de primele pagini, doua amanunte il incita pe un pasionat de lectura care, aflat in cautarea unor experiente noi, da peste romanul Spectrul lui Alexander Wolf: viata tumultuoasa a scriitorului, ce-a fugit din Rusia lui Lenin, apoi s-a mutat la Paris dupa escale aventuroase la Constantinopol, si redescoperirea unei bijuterii literare dupa zeci de ani de uitare. Acestor doua calitati li se alatura un personaj feminin captivant, un fugar si un calator-fantoma cu abilitati scriitoricesti ascutite de-o biografie asematoare cu a lui Gaito Gazdanov. Un singur indiciu iti mai dau (referitor la valoarea literara): iti va placea romanul daca te-au impresionat Fortareata alba, de Orhan Pamuk, si  Lupul de stepa, scris de Hermann Hesse.  Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Gaito Gazdanov An aparitie: 2014 (tradusa in limba romana)
Titlu: Spectrul lui Alexander Wolf Pret: 22.46 RON
Nr. pagini: 168 Editura: Polirom

Subiecte: Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro, _Autor: Gaito Gazdanov, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Javier Marias – Barbatul sentimental

Articol postat de | 01. 02. 2014

Javier Marias - Barbatul sentimentalAutor: Javiar Marias;
Titlu: Barbatul sentimental;

Ce ai spune despre doi barbati aflati in viata unei femei? Atat timp cat unul dintre ei este sotul acesteia, pe celalalt cum il vei considera? Fara indoiala amant. Si totusi, intr-un triunghi ciudat, al doilea barbat este, surprinzator, doar un “insotitor”, platit pentru asta, si poate de aceea fara nici un interes de natura sentimentala, ba chiar plictisit de jobul pe care trebuie sa il faca zi de zi. Natalia, o femeie misterioasa, atrage atentia unui al treilea barbat, tocmai naratorul, care va vedea in ea un subiect interesant de urmarit, poate nu atat din punct de vedere literar, cat personal. Pentru ca, ulterior, si el va fi prins in itele incurcate ale unor relatii  confuze. - Citeste tot articolul »

Subiecte: Editura: Univers, _Autor: Javier Marias, _Comentator: Marinela Gheorghe | Nici un comentariu »

Salom Alehem – Poveste de dragoste

Articol postat de | 22. 01. 2014

Salom Alehem - Poveste de dragosteAutor: Salom Alehem;
Titlu: Poveste de dragoste;

Chiar daca nu mai crezi in povestile duioase cu indragostiti despartiti mereu de privirile unei societati rigide, iti va placea romanul scris de Salom Alehem, datorita acelui amestec bizar dintre umor si tristete. La granita dintre autoironie si hohotele de ras ale celorlalti, Salom Alehem a invatat lectia predata in cartierele evreiesti din Europa de Est, unde satira si compasiunea, frenezia dansului si melancolia unei viori bine atinse pastreaza o convietuire nealterata de secole si de schimbari. In aceasta lume a contrastelor, a durerii si a rasului ca singur medicament al muzicantilor saraci, isi face veacul Stempeniu, personajul central din romanul Poveste de dragoste. Un Paganini al mahalalor si un Casanova printre violonisti, imparte fericire la nunti, rapeste mirese, castiga admiratia negustorilor bogati care-i vor ierta mereu escapadele cu fiicele decente, iar, cand se asteapta mai putin, isi gaseste muza in imaginea cucernicei Rohele. - Citeste tot articolul »

Autor: Salom Alehem An aparitie: 2012 (actuala editie tradusa)
Titlu: Poveste de dragoste Pret: 14.90 RON
Nr. pagini: 144 Editura: Allfa

Subiecte: Editura: Allfa, _Autor: Salom Alehem, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »


Pagina 1 din 14512345...102030...Ultima »
Recenzii Stiri Concursuri