Promotii

Elefant.ro - Premium

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive

Blogroll

Meta

Taguri

actiune adolescenta Analiza Antologii arta autobiografie aventuri bestseller ciudate clasice controversate copilarie dezvoltare personala dragoste Drama ecranizate erotic erotism evolutie excelente familie Fantasy istorie politica premiate Psihologic recenzii recomand roman romanesti Romania Scriitori Serii SF societate spiritual Stiri suspans Thriller vechi

A. R. Deleanu – Imblanzitorul apelor

Articol postat de | 28. 07. 2014

A.R. Deleanu - Imblanzitorul apelorAutor: A. R. Deleanu;
Titlu: Imblanzitorul apelor;

Un scriitor in devenire, caruia i se respinge manuscrisul intr-un mod brutal, devine unul dintre ultimii supravietuitori ai unei ploi fara sfarsit, transformate intr-un potop. In paralel cu apocalipsa acvatica, in casa lui se scurg ultimele acte ale unei drame familiale. Tatal pune in scena comemorarea sotiei umilite, care a murit exact in ziua in care fiul cu aspiratii artistice a venit in casa insotit de iubita lui. Unul dintre frati are viziuni mistice prin care incearca sa uite o trauma ce l-a lasat paralizat, iar celalalt fura tot ce apuca din camera scriitorului falit. Peste aceasta dezolanta poveste de familie se revarsa amintiri din trecut, secrete, obsesia ploii apocaliptice si multe colaje suprarealiste, intr-o cheie dark.  Puteti citi intreaga recenzie pe BookMag.

 

Autor: A. R. Deleanu An aparitie: 2014 (actuala editie)
Titlu: Imblanzitorul apelor Pret:
Nr. pagini: 164 Editura: Herg Benet
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Subiecte: Editura: Herg Benet, _Autor: A.R. Deleanu, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Elena Bociorisvili – Povestea unei fete si a unui pian cu coada

Articol postat de | 27. 07. 2014

Elena Bociorisvili - Povestea unei fete si a unui pian cu coadaAutor: Elena Bociorisvili;
Titlu: Povestea unei fete si a unui pian cu coada;

Fafocika se nascuse la sfarsitul erei Hrusciov, “cand toata tara cultiva porumb si manca porumb, numindu-l pe Hrusciov tovarasul cucuruz.” Desi era buna de maritat, nu bagase inca un barbat in mormant, dar nici in pat, iar singurul de care se apropiase destul de mult si pe care l-a lasat sa-i vada “sanii ca bombele” si “triunghiul sacrosant”, dupa ce a suit-o pe pianul cu coada, a fost alungat de rude, pe motiv ca era un narcoman fara leac. Despre lumea vazuta prin ochii acestei Fafocika, pe cat de naiva, pe atat de seducatoare, povesteste scriitoarea gruzina Elena Bociorisvili, o maestra a umorului ca mecanism de aparare in tragediei. - Citeste tot articolul »

Autor: Elena Bociorisvili An aparitie: 2009 (in limba romana)
Titlu: Povestea unei fete si a unui pian cu coada Pret: 7.99 lei
Nr. pagini: 112 Editura: 2009
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Subiecte: Editura: Humanitas Fiction, _Autor: Elena Bociorisvili, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Sheila Kohler – Dreaming For Freud

Articol postat de | 25. 07. 2014

Sheila Kohler - Dreaming For FreudAutor: Sheila Kohler;
Titlu: Dreaming For Freud;

Freud este una dintre personalitatile fascinante ale secolului trecut. Parodiat, contestat, urmat, omagiat, aura de mister din jurul vietii sale se adanceste si mai mult, cu cat numarul cartilor despre viata lui se mareste. Marturiile apropiatilor nu par sa fie decat fictiune, Sigmund Freud ramanand psihanalistul cu o expresie rece, dar patrunzatoare, din faimosul portret cu trabuc, tutunul fiind marea lui adictie. Desi nu alege calea biografiei, Sheila Kohler s-a documentat destul de bine inainte de a scrie romanul Dreaming For Freud, inspirat din cazul Dora. Analiza unui caz de isterie, care a devenit un ghid spre tainele psihanalizei pentru multi studenti ce si-au dorit sa o ia pe urmele lui Freud. - Citeste tot articolul »

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Subiecte: Librarie: Books Express, _Autor: Sheila Kohler, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Matilde Serao – Floarea pasiunii

Articol postat de | 20. 07. 2014

Matilde Serao - Floarea pasiuniiAutor: Matilde Serao;
Titlu: Floarea pasiunii;

Sa facem un exercitiu de imaginatie. Suntem in timpul unui carnaval si avem chef de farse, dar sa fie neaparat cu tenta literara. Il luam pe Cehov si il rugam sa se deghizeze in hainele unei napoletane cu aplecare spre nuvele si povestiri, la fel ca el. Pentru a-i deruta pe toti cei din jur, il mai rugam sa publice cateva proze scurte intr-un ziar din sudul Italiei, sub numele de Matilde Serao. In locul visatorilor apasati de intamplari dramatice, al indragostitilor umili din orasele rusesti si al femeilor cu vocatie de tragediana melancolica, il rugam sa ii ia in seama pe sarlatanii emotionali din Napoli si pe femeile care sufera in spirit meridional. Il rugam sa-si pastreze totusi observatia patrunzatoare, dar s-o imbrace atent in sporovaiala tinuturilor calde, unde livezile cu visini sunt inlocuite de Floarea pasinii. - Citeste tot articolul »

Autor: Matilde Serao An aparitie: 2013 (tradusa in limba romana)
Titlu: Floarea pasiunii Pret: 18.90 lei
Nr. pagini: 168 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Subiecte: Editura: All, _Autor: Matilde Serao, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Mateiu I. Caragiale – Sub pecetea tainei

Articol postat de | 19. 07. 2014

Mateiu Caragiale - Sub pecetea taineiAutor: Mateiu I. Caragiale;
Titlu: Sub pecetea tainei;

Daca ti-a placut romanul Craii de Curtea-Veche, Sub pecetea tainei te va face sa regreti ca n-a trait mai multi ani Mateiu Caragiale pentru a scrie. Aceeasi atmosfera in care amintirile galante si nostalgia se intretaie precum stradutele, bulevardele si ulitele mahalalelor din Bucurestiul fanarioto-parizian si aceeasi placere de a povesti despre secretele orasului. Roman neterminat, Sub pecetea tainei are dimensiunile unei nuvele, dar modul in care Mateiu Caragiale isi transforma personajele in povestitori abili te face sa uiti ca ai la dispozitie mai putin de o suta de pagini pentru a calatori in Bucurestiul abia iesit din secolul al XIX-lea, in care mostenirea otomana si mofturile frantuzite dadeau savoare oricaror slabiciuni catalogate drept “balcanisme” cu iz de snobism. - Citeste tot articolul »

Autor: Mateiu I. Caragiale An aparitie: 2008 (actuala editie)
Titlu: Sub pecetea tainei Pret: 7.9 lei
Nr. pagini: 80 Editura: Humanitas
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Subiecte: Editura: Humanitas, _Autor: Mateiu Caragiale, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Manuel Puig – El beso de la mujer arana

Articol postat de | 10. 07. 2014

Manuel Puig - El beso de la mujer aranaAutor: Manuel Puig;
Titlu: El beso de la mujer arana;

El beso de la mujer arana i-a cucerit deja pe multi cititori pasionati de literatura din tara lui Borges si a lui Cortazar, stand la baza unei ecranizari ce i-a adus unuia dintre actorii distribuiti un Oscar si regizorului multe aprecieri la marile festivaluri. Nici Broadway-ul nu a ramas indiferent, romanul fiind adaptat si pentru scena unui teatru. - Citeste tot articolul »

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Libraria: Trasto, _Autor: Manuel Puig, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »

Kyung-Sook Shin – Te rog, ai grija de mama

Articol postat de | 04. 07. 2014

Kyung-Sook Shin - Te rog, ai grija de mamaTe rog, ai grija de mama este romanul care i-a adus scriitoarei coreene Kyung-Sook Shin ravnitul Man Asian Literary Prize, in 2011. Desi actiunea se petrece in Orient, modul in care evolueaza relatiile mama-copii aminteste de spatiul neaos, in care multi parinti ce nu si-au putut implini visurile din cauza saraciei aleg sa-si traiasca viata prin reusitele copiilor. Despre o astfel de mama este vorba si in acest roman, ce musteste de acea sensibilitate care fenteaza pateticul in favoarea naturaletii, a firescului atat de ignorat cand se doreste o actiune spectaculoasa. - Citeste tot articolul »

Autor: Kyung-Sook Shin An aparitie: 2014 (tradusa in limba romana)
Titlu: Te rog, ai grija de mama Pret: 20 lei
Nr. pagini: 197 Editura: Zip
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

Subiecte: Editura: Zip, _Autor: Kyung-Sook Shin, _Comentator: Adriana Gionea | Nici un comentariu »


Pagina 1 din 14812345...102030...Ultima »
Recenzii Stiri Concursuri