Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

George R. R. Martin – Regii nisipurilor

Articol postat de

George R. R. Martin - Regii nisipurilorAutor: George R. R. Martin;
Titlu: Regii nisipurilor;

Se pare ca, daca vreti sa aveti un copil talentat la scris romane Fantasy/S.F./Horror, ii sporiti sansele daca initialele prenumelor sale vor fi R. R., exemple clare pentru aceasta situatie fiind John R. R. Tolkien si George R. R. Martin. Iar Regii nisipurilor este cea mai antologata povestire de-a lui Martin, si nu pe nedrept. In colectia de povestiri a acestui volum se mai afla cateva capodopere, ce au inspirat, ca si cea care da titlul cartii, diverse filme, benzi desenate sau jocuri: Calea Crucii si a Dragonului, Flori-amare, In casa viermelui, Prieteni nedespartiti, Orasul de piatra si Doamna din stele. Fiecare o bijuterie de sine statatoare, dar impreuna formeaza o adevarata coroana, pe care iubitorii genurilor mai sus mentionate o pot purta cu extrema placere.

Iar daca tot am vorbit de ecranizari, Regii nisipurilor a fost la baza episodului pilot din La limita imposibilului (The Outer Limits), in care rolul principal l-a avut Beau Bridges si in care a jucat si Kim Coates, cel care apare si in ultimul episod din ultimul sezon al acestui serial.

Toate bune si frumoase, mai ales ca George R. R. Martin stie sa construiasca o poveste care sa te tina antrenat, cu sufletul la gura, dand pagini peste pagini pentru a vedea cum se termina totul. Iar pentru cei care se ghideaza dupa premiile luate de un text, Regii nisipurilor a primit un Hugo, un Nebula si un Locus. O carte care merita citita, dar cu atentie, pentru ca daca va apucati de ea nu o veti lasa din mana pana nu o terminati.

Autor: George R. R. Martin An aparitie: 2010
Titlu: Regii nisipurilor Pret: 18,14 RON
Nr. pagini: 371 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
George R. R. Martin - Regii nisipurilor, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: George R. R. Martin, _Comentator: Alex Sima, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.