Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Dan Brown – Digital Fortress

Articol postat de

Dan Brown - Digital FortressAutor: Dan Brown;
Titlu: Digital Fortress;

Acum cativa ani, Dan Brown era considerat un fenomen. Codul lui Da Vinci facea furori, iar autorul sau beneficia de un mecanism de marketing ce l-a propulsat in topurile din fiecare tara. Cartile sale au fost recomandate de New York Times, cateva au fost ecranizate, iar lumea literara vuia. In 2011, mi-a picat in mana un exemplar din Digital Fortress, si mai mult de curiozitate, am zis sa-i dau o sansa. Decizie pe care o regret, pentru ca Dan Brown nu mi-a lasat nici o clipa impresia ca poate mai mult decat atat, nu am vazut in textul asta nici un pic de potential pentru o carte care sa ma lase cu gura cascata, iar cea de fata e mediocra, in cel mai bun caz.

Am citit-o adestul de recent, si actiunea deja se pierde, peronsajele nu sunt deloc memorabile, iar totul pare scris, fara sa ne ferim de cuvinte dure, pentru retardati.

Agentii secrete, conspiratii, tradari, nitel romantism, totul pare gandit pe un samblon care sa aiba succes la publicul larg. Nu ma sfiesc sa-l pun pe Dan pe acelasi esalon cu alt/a Brown, Sandra. Romanul de fata nu e pornografic decat prin calitate, pentru ca simti ca ai fost violat, citindu-l si pierzand ore pretioase.

In concluzie, Digital Fortress e o carte insipida, asupra careia nu are rost sa insist cu alte detalii, pe care nu o recomand nimanui, nici macar pasionatilor genului, care pot gasi alernative de 10 ori mai bune. Iar eu o sa ma feresc din a mai lectura ceva scris de acest scriitor prea mediatizat pentru calitatea textelor sale.

Autor: Dan Brown An aparitie: 2004
Titlu: Digital Fortress Pret: 7 Lire Sterline
Nr. pagini: 510 Editura: Transworld (Corgi Books)
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
Dan Brown - Digital Fortress, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Dan Brown, _Comentator: Alex Sima, Editura: Transworld | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.