Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Garabet Ibraileanu – Adela

Articol postat de

Autor: Garabet Ibraileanu;
Titlu: Adela;
Anul aparitiei: 2009;

Daca atunci cand o sa ma apuce craza varsta crizei mijlocii o sa imi aduc aminte de ce spun acum, probabil ca o sa-i mai dau o sansa acestui roman. Pana atunci, domnita Adela nu mi-a lasat o impresie deosebita. E o carte pe care o s-o descriu scurt, fara subtilitati, ca fiind plictisitoare. Si nu e neaparat de vina faptul ca nu ma dau in vant dupa cartile de amor, pentru ca nu e cazul. Pur si simplu, aici e vorba de altceva, si anume faptul ca desi inteleg anumite atitudini, nu le aprob.

Al doilea “daca”: Daca dupa ce ai trecut de o treime de secol inca nu ai o personalitate destul de puternica incat sa te ajute sa te descurci in fata incercarilor pe care ti le arunca viata, atunci esti bun de personaj literar, insa nu esti suficient de bun incat sa ma faci sa te consider suficient de important pentru a citi intamplarile prin care treci fara sa ma apuce cascatul. Asa ca domnule Codrescu, imi cer scuze. Nu te gasesc interesant, cu scuzele de rigoare domnului Ibraileanu.

Al treilea “daca”: Daca e insa ceva ce trebuie mentionat in apararea acestei carti, acest lucru e parerea lui Nicolae Manolescu:

Am citit putine romane mai impregnate de senzualitate decat Adela.

Restul paragrafului pe siteul Biblioteca pentru toti, colectia in care a aparut Adela in noua editie.

Ultimul “daca”: Daca stiti ca va plac cartile siropoase, domoale, “senzualo-erotice”, si vreti sa-i dati cartii o sansa, o puteti comanda online de pe shopul Jurnalul, sau puteti participa la concurs si castiga un exemplar.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.3/10 (9 votes cast)
Garabet Ibraileanu - Adela, 8.3 out of 10 based on 9 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Garabet Ibraileanu, _Comentator: Alex Sima, Colectia: Jurnalul National, Concurs | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.