Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Friedrich Durrenmatt – Pana de automobil

Articol postat de

Friedrich Durrenmatt - Pana de automobilAutor: Friedrich Durrenmatt;
Titlu: Pana de automobil;

Aceasta e genul de carte pe care o alegi dintr-o biblioteca cu zeci de volume in momente inevitabile, pe care le traim cu totii: vizite in care esti nevoit sa astepti cateva minute bune, cu singurele alternative uitatul la televizor, pe pereti, sau cititul unei carti. Pana de automobil e destul de scurta incat sa nu o lasi neterminata la plecare, si destul de interesanta incat sa nu te plictiseasca. Are si un font generos si o spatiere buna, probabil ca fara ele cartea ar fi fost mai degraba o brosura.

Subiectul pare la prima vedere unul comun, o simpla pana, a unui om simplu, cu nimic iesit din comun. Totul se schimba insa, in stilul propriu autorului elvetian, pana ce ajunge la un final tragi-comic. Scriitura e intr-un anumit fel paradoxala, uimitor de lenta si taraganata, insa in acelasi timp progresand cu fiecare fraza.

Ce te-ai face daca ai fi judecat pentru intreaga ta viata de oameni pe care nu-i cunosti si care nu actioneaza conform unor legi in vigoare? Ce ai face daca ti s-ar spune ca nici un om nu e nevinovat, si ca va trebui sa marturisesti una din crimele tale si sa te aperi? Ce ai face daca nu ai avea convingerea ca totul e o gluma, si ca e posibil ca aceste actiuni sa aiba repercusiuni neplacute?

Cu dilemele de mai sus se lupta personajul principal, a carui soarta sta in mare masura in propriile maini. Asa ca, daca vreodata aveti cateva zeci de minute si aceasta carte la dispozitie, dati-i o sansa. Pana de automobil n-o sa va plictiseasca, pentru ca Friedrich Durrenmatt a stiut sa se opreasca la timp.

Autor: Friedrich Durrenmatt An aparitie: 2003
Titlu: Pana de automobil Pret: 2 RON
Nr. pagini: 107 Editura: Humanitas
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.3/10 (7 votes cast)
Friedrich Durrenmatt - Pana de automobil, 9.3 out of 10 based on 7 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Friedrich Durrenmatt, _Comentator: Alex Sima, Editura: Humanitas | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.