Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Annie Proulx – Stiri de acasa

Articol postat de

Annie Proulx - Stiri de acasaAutor: Annie Proulx;
Titlu: Stiri de acasa;

De obicei cartile care au pe coperta un premiu iti trezesc anumite asteptari. Cand sunt insa insirate o serie de premii prestigioase, ce sa mai spui? Sa la luam in ordine. Annie Proulx a primit pentru Stiri de acasa: Premiul Pulitzer pentru fictiune, National Book Award, Irish Times International Book Award, Chicago Tribune Heartland Award. Sa acceptam si ca premiile se dau uneori din ratiuni care nu sunt in totalitate de inteles pentru orice cititor, sau ca si aici intervin gusturile personale. Iar ca o parere a unui simplu cititor, o sa va spun ca nu cred sa citeasca oarescine cartea de fata si sa nu o gaseasca fascinanta.

Rar mai dai peste o poveste care sa fie in acelasi timp socanta cat si reala. Si chiar mai rar dai peste o fictiune care sa-ti dea impresia unei autobiografii. Stiri de acasa are acele elemente care o fac “de succes” pentru publicul larg, dar si ingrediente care garanteaza ca e pe placul celor cu gusturi mai deosebite.

Romanul scris de Annie Proulx a fost si ecranizat in 2001: The Shipping News primind la randul sau premii. Si daca acest titlu nu va spune prea multe, altfel sta probabil treaba cu Brokeback Mountain, si acest film fiind facut dupa o povestire de-a sa.

Toate aceste introduceri nu fac decat sa starneasca interesul. Iar pentru ca eroul principal este un jurnalist, mie mi l-a atatat si mai abitir.

Stiri de acasa nu are o intindere temporala mare, insa reuseste, nu imi dau seama cum, sa lase impresia unei cronici indelungate. Ai in anumite momente senzatia ca ii cunosti pe protagonisti de-o viata. E o carte recomandata oricui, de orice varsta si indiferent de gusturi. O puteti comanda online de pe siteul editurii Leda.

Autor: Annie Proulx An aparitie: 2009
Titlu: Stiri de acasa Pret: 44,9 RON
Nr. pagini: 447 Editura: Leda (Grup Corint)
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.3/10 (7 votes cast)
Annie Proulx - Stiri de acasa, 9.3 out of 10 based on 7 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Annie Proulx, _Comentator: Alex Sima, Editura: Corint, Editura: Leda | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.