Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Duiliu Zamfirescu – Viata la tara

Articol postat de

Autor: Duiliu Zamfirescu;
Titlu: Viata la tara;
A aparut in anul: 2009;

Volumul Viata la tara reprezinta inceputul unei serii, despre care se spune ca a fost prima din literatura romana. Si cum o serie trebuie sa aiba de obicei prezenta in mijlocul ei o „dinastie” sau o familie, cam asa stau lucrurile si in cea de fata. E vorba de familia Comanesteanu, o reprezentanta a boierimii clasice care a evoluat intre timp in ceea ce putem vedea daca suntem pasionati de telenovelele americane gen Tineri si nelinistiti sau Dragoste si putere. Viata la tara e batraneasca, in sensul melancolic al cuvantului.

Sincer, nu prea ma incanta povestile de genul asta. Asta nu inseamna ca Zamfirescu nu scrie bine. Doar ca gusturile mele se indreapta in alta directie pentru satisfacerea poftelor intelectuale. Nu ma pasioneaza parvenitismul, lupta pentru pamant si statut social, si alte asemenea giumbuslucuri si nici nu sunt printre cei care viseaza sa se retraga la batranete undeva in mijlocul naturii „de la tara”.

Daca va numarati printre cei care prefera astfel de subiecte, veti gasi in Viata la tara o carte interesanta. Daca nu, nu v-o recomand. Repet, e o chestie de gusturi.

V-as da si linkul catre blogul shopului Jurnalul pentru detalii suplimentare, dar cum ce scrie acolo e copiat de pe Wikipedia, nu mai e cazul. Mai bine va trimit direct catre sursa originala. Puteti comanda insa Viata la tara de pe Shopul simplu al Jurnalului, si puteti castiga si un exemplar participand la concurs.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.0/10 (5 votes cast)
Duiliu Zamfirescu - Viata la tara, 8.0 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Duiliu Zamfirescu, _Comentator: Alex Sima, Colectia: Jurnalul National, Editura: Litera | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.