Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Catia Maxim – Ghici pe cine iubesc eu?

Articol postat de

Titlu: Ghici pe cine iubesc eu?;
Autor: Catia Maxim;
Anul aparitiei: 2009;
Autor recenzie: Loredana Modoran;

Romanul Ghici pe cine iubesc eu? prezinta povestea lui Adrian, un barbat trecut de 40 de ani, care oscileaza intre doua femei: sotia Smara si amanta Corina. Desi cunoaste relatia de patru ani a sotului sau cu Corina, Smara isi continua tacuta rolul de sotie, intalnindu-se si ea la randul ei cu alti barbati. Faptul ca Smara “nu se da la o parte” o infurie pe Corina, care, pe parcursul romanului, nu pierde nici o ocazie de a o defaima pe sotia lui Adrian, acea “copie palida de femeie” ce sta in drumul fericirii lor.

Corina mi-a dat impresia femeii egoiste, care priveste totul din prisma propriilor sentimente. Ea cere necontenit locul de unica femeie din viata lui Adrian, loc ce considera ca i se cuvine. Corina incearca sa-si intinda tentaculele si sa acapareze intreaga viata a lui Adrian: se imprieteneste cu mama lui, prin intermediul careia ajunge sa stie tot ce se intampla in jurul iubitului ei.

In fata Corinei si a dragostei pe care Adrian o declara acesteia, Smara pare ca pierde teren si ca ramane o simpla piesa de decor, lipsita de importanta. Totusi, in noptile petrecute acasa, Adrian face dragoste cu Smara, mai multa decat au facut in ultimii 20 de ani de casnicie. O face cu un sentiment de vinovatie fata de Corina, clandestin, de parca Corina ar fi sotia, iar Smara amanta.

Prins intre sotie si amanta, Adrian se simte sufocat. Nici intalnirile cu o a treia femeie, Stela, nu il linistesc. Nu reuseste sa-si gaseasca nicaieri tihna, nici in bratele Corinei, nici in tacerea Smarei si nici in sarutarile razlete ale Stelei. La un moment dat, Adrian hotaraste sa plece pentru o perioada, sa fie singur.

– De ce pleci? – il intreaba Corina.
– Pentru ca dragostea nu-mi mai este de-ajuns.

Romanul Ghici pe cine iubesc eu? este de fapt romanul unei singuratati, cea a lui Adrian, care iubind doua femei si incearcand sa le multumeasca pe amandoua, devine, asa cum afirma si autoarea, o minge de ping-pong intre cele doua. In fond, spune Catia Maxim intr-un interviu romanul Ghici pe cine iubesc eu? e romanul barbatului care nu intelege femeile, dar are capacitatea sa le iubeasca.

Stiti cat de putini barbati stiu sa iubeasca?

Mi-a placut perspectiva abordata de Catia Maxim in aceasta carte si astept ca in noul roman pe care il pregateste, autoarea sa ne spuna si de ce inseala barbatii.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Catia Maxim - Ghici pe cine iubesc eu?, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Catia Maxim, Editura: Semne | 2 Comentarii »

2 Raspunsuri la “Catia Maxim – Ghici pe cine iubesc eu?”

  1. Mulţumesc pentru recenzie « Pe canapeaua Catiei Says:
    18, 07, 2009 la 1:42 pm

    […] Mulţumesc pentru recenzie Sigur că aproape zilnic intru pe google să mai văd ce se spune despre sau dacă se spune ceva despre romanul Ghici pe cine iubesc eu? Azi am avut bucuria să citesc o recenzie .  Autoare , Loredana Morodan […]

  2. Catia Maxim relanseaza “Ghici pe cine iubesc eu” | RENNE Says:
    27, 07, 2009 la 11:29 pm

    […] si a triunghiului conjugal. Puteti citi mai multe despre romanul “Ghici pe cine iubesc eu” pe TownPortal. Sursa: Renne.ro Related Posts:Principesa Margareta este mandra de “Principele Radu”Coranul, […]

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.