Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Alexandru Petria – Deania neagra

Articol postat de

Alexandru Petria - Deania neagraAutor: Alexandru Petria;
Titlu: Deania neagra;

Imi este intotdeauna greu sa descriu o carte de povestiri, pentru ca de obicei imi raman in minte doua sau trei si am impulsul de a vorbi doar despre ele. Sunt insa si cateva exceptii, dar le pot numara pe degetele de la o mana. Deania neagra face parte din aceasta categorie. Mi-au placut toate micile scenarii imaginate de Alexandru Petria. Iar atunci cand spun mici nu e figurativ. Il poti citi pe oricare in maxim 5 minute. Ceea ce nu e insa un lucru rau, pentru ca textele sunt atat de antrenante incat imediat ce ai terminat unul iti vine sa treci la celalalt.

E un stil care imi place mult, si pe care l-am regasit rareori la scriitorii romani. Mi-a adus oarecum aminte de La Lilieci, a lui Sorescu, dar intr-o varianta ardeleana.

Dialogurile sunt un amestec bizar de imaginatie si replici pe care le simti luate din viata de zi cu zi, de parca autorul le-ar fi auzit in treacat si a decis ca se potrivesc in anumite situatii. Te atrage cumva substratul real din fiecare povestire, ai impresia ca nu ai fi uimit daca ai afla ca fragmentul citit e inspirat din fapte petrecute cu adevarat.

In plus, intinderea mica a povestirilor (a cartii in sine de fapt) face cartea perfecta pentru citit pe drum. Intre doua statii de tren sau autocar ai dat-o gata. Puteti comanda cartea online de pe siteul editurii Herg Benet, si puteti citi recenziile realizate de Alexandru Petria pe TownPortal ca sa va faceti o idee despre stilul sau.

Autor: Alexandru Petria An aparitie: 2011
Titlu: Deania neagra Pret: 19,2 RON
Nr. pagini: 158 Editura: Herg Benet
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (9 votes cast)
Alexandru Petria - Deania neagra, 10.0 out of 10 based on 9 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Alexandru Petria, _Comentator: Alex Sima, Editura: Herg Benet | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Alexandru Petria – Deania neagra”

  1. Cuvinte despre “Deania neagră” | Eu, Petria. Şi literatura mea Says:
    14, 07, 2011 la 7:37 am

    […] Alex Sima de la TownPortal a scris despre „Deania neagră”.  Pentru cei interesaţi http://townportal.ro/carti/_comentator-alex-sima/alexandru-petria-deania-neagra/ […]

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.