Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus – Sex cu femei

Articol postat de

sex cu femeiAutor: Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus;
Titlu: Sex cu femei;
Autor recenzie: Alexandru Petria;

Pe Adrian Suciu il stiu de demult, am lucrat in cadrul aceluiasi trust, „Monitorul”, care avea o retea de publicatii locale puternice cu mai bine de zece ani in urma. El era redactor-sef la cotidianul „Monitorul de Cluj”, eu ocupam aceeasi functie la saptamanalul „Monitorul de Somes”. Tehnoredactarea publicatiei o realizam la colegii de la Cluj si astfel discutam aproape saptamanal cu Adi. Ma intreba ce „bombe” am in sumarul revistei, sporovaiam despre femei, despre poezie, injuram colorat politicienii. Eram intransigenti, pamfletari aproape kamikadze, alergici la duplicitate si prostie.

Intr-o asemenea zi, fiind gata cu lucrul, l-am zarit pe Adi intrand cu intarziere in redactie, cam abatut. Am dat sa-l felicit, publicase de trei-patru zile „M-am saturat de Romania”, de Sabin Gherman, in „Monitorul de Cluj”, iar textul a dezlantuit cunoscutul scandal, urmat de luari de pozitie isterice in Parlament, anchete politienesti si ale SRI, cereri de arestare, si i-am spus ca am pus si eu pe prima pagina pamfletul si ca am scris un editorial in care ma solidarizam cu Gherman.

Suciu m-a luat deoparte si mi s-a destainuit ca l-a sunat Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul trustului, care l-a amenintat ca-l da afara pentru publicarea pamfletului lui Gherman. „Asa o sa ne dea sigur afara, daca-l dai, pe amandoi. O sa creada ca ne-am inteles”, a mai spus Adi. Am mai fumat impreuna la o cafea, nu stiu daca am baut si o votca, si am refacut revista. Acesta era Adrian Suciu. Avea gustul provocarii in sange. Si-l are, nu l-a pierdut,desi a ajuns expert parlamentar, cum il are si subsemnatul.

Cu Stefan Doru Dancus nu tin minte sa ma fii intalnit fizic. El sustine ca ne-am vazut la Bistrita prin anii ’90. I-am citit poemele prin reviste de-a lungul anilor. Si-l consider prieten dupa discutiile si luarile de pozitie comune pe care le-am avut pe net. E un solitar cu puseuri de expansivitate, director al revistei literare intitulate nimerit „Singur”.

Ambii sunt structural poeti. De calitate. “Sex cu femei” este prima lor confruntare cu proza. Si in ea cei doi raman poeti. Consider ca volumul este un lung poem in proza, scris la doua maini, ca urmare a unei provocari lansate de Gheorghe Craciun – „Voi (poetii-n.m.) si cand scrieti despre femei, scrieti tot despre voi” . Ridicand manusa, Suciu si, ulterior, Dancus au vrut sa demonstreze ca nu-i asa, pe „axa” ce-o gasim in pag.13- a a volumului- „Nu sexul e ceea ce conteaza in economia unei relatii, ci sexul cu ceea ce-l inconjoara”, volum ce se doreste provocator incepand chiar cu titlul.

N-o sa amintesc numele femeilor din carte si intamplarile mai mult sau mai putin mustoase. Poetii au incercat un tur de forta prin literatura erotica. Si le-a reusit. A iesit ceva interesant. Dar, in privinta provocarii prozatorului Gheorghe Craciun, cei doi au pierdut. Au scris despre ei si in descrierea parului in dezordine al femeilor iubite.

Autor: Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus An aparitie: 2008
Titlu: Sex cu femei Pret:
Nr. pagini: 136 Editura: Tritonic
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.7/10 (12 votes cast)
Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus - Sex cu femei, 9.7 out of 10 based on 12 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Adrian Suciu, _Autor: Stefan Doru Dancus, _Comentator: Alexandru Petria, Editura: Tritonic | 3 Comentarii »

3 Raspunsuri la “Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus – Sex cu femei”

 1. Sex cu femei. Cu Suciu, cu Dancus… « Eu, Petria. Şi literatura mea Says:
  06, 09, 2010 la 8:24 am

  […] Sex cu femei. Cu Suciu, cu Dancus… Posted: septembrie 6, 2010 by Alexandru Petria in literatura Etichete:adrian suciu, erotica, literatura, proza, roman, scriitor, stefan doru dancus 0 Aici este povestea http://townportal.ro/carti/edituri-tritonic/adrian-suciu-stefan-doru-dancus-sex-cu-femei/ […]

 2. Sex cu femei. Suciu & Dancus | Pagina principală Says:
  12, 09, 2010 la 11:57 am

  […] Continuarea aici http://townportal.ro/carti/edituri-tritonic/adrian-suciu-stefan-dor… […]

 3. Adrian Suciu » Recenzia lui Alexandru Petria la “Sex cu femei” Says:
  21, 02, 2011 la 11:07 am

  […] Adrian Suciu, Stefan Doru Dancus – Sex cu femei […]

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.