Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Harville Hendrix – Gaseste dragostea pe care o doresti

Articol postat de

Gaseste-dragostea-pe-care-o-dorestiAutor: Harville Hendrix;
Titlu: Gaseste dragostea pe care o doresti;
Autor recenzie: Anca Bolocan;

In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe carti ce dezbat relatiile de cuplu. Fie ca o fac din perspectiva barbatului si/sau a femeii implicati direct si care simt pe propria piele consecintele, fie ca doar din perspectiva terapeutului care observa si incearca sa vindece ranile, intotdeauna se vor gasi puncte comune si repetitii. Cu toate acestea, in Gaseste dragostea pe care o doresti, Harville Hendrix vine cu o abordare noua.

”Nu cunosc o alta carte mai folositoare pentru cuplurile care isi doresc o relatie matura.” (M. Scott Peck)

Cand credeai ca toate unghiurile posibile au fost analizate, discutia despre problemele maritale se muta la nivelul creierului. Privita astfel, relatia de cuplu si, implicit, problemele intalnite in aceasta relatie devin mult mai relevante si sunt mult mai complex argumentate pentru scepticii care nu cred ca se mai poate salva ceva din relatia sau casnicia lor.

Harville Hendrix imparte creierul in trei straturi concentrice: trunchiul cerebral, sistemul limbic si cortexul cerebral. Trunchiul cerebral reprezinta partea din creier care controleaza reproducerea, instinctul de autoaparare si functiile vitale, cum ar fi respiratia si circulatia sangelui. Al doilea strat in constituie sistemul limbic, responsabil de generarea emotiilor puternice cum ar fi frica si agresivitatea.

Cel mai complex dintre straturi este insa cortexul cerebral, locul unde se afla majoritatea functiilor noastre cognitive. Acest strat concentric al creierului reprezinta partea constienta din noi care ia decizii, face planuri, gandeste, observa si anticipeaza. Creierul nou, asa cum denumeste autorul cortexul cerebral, este logic in mod inerent si incearca sa gaseasca o cauza pentru fiecare efect si un efect pentru fiecare cauza.

Pe acest principiu logic de determinare a cauzelor si efectelor, se bazeaza Hendrix pe tot parcursul cartii in analiza lui asupra casniciei si a relatiilor dintre barbati si femei.

Introducerea cartii este una directa despre care ai tendinta sa crezi ca pune punctul pe “i”:

“In societatea zilelor noastre, suntem incurajati sa consideram casnicia o cutie. Intai iti alegi un partener. Apoi intri intr-o cutie”.

In multe cazuri, pana si partenerii implicati in relatii de lunga durata, ezita sa ia o decizie definitiva referitoare la casatorie. Motivul cel mai constant intalnit este teama de a te simti legat de acea persoana si limitat de acel act care va va leaga oficial pentru totdeauna.

Gaseste dragostea pe care o doresti iti arata cum sa iesi din cutie fara sa implici un divort sau sa fii afectat emotional. Este o carte potrivita cuplurilor dispuse sa isi mai acorde o sansa in ciuda aparentelor care arata o casnicie complet esuata, dar si proaspetilor casatoriti care se afla la inceputul acestui drum plin de peripetii.

Gaseste dragostea pe care o doresti constituie cel mai bun instrument pentru a gasi si mentine armonia maritala pentru ca nu te invata sa cauti dragostea, iti arata ca este acolo si te invata sa fii capabil sa o observi.

Autor: Harville Hendrix An aparitie: 2008
Titlu: Gaseste dragostea pe care o doresti Pret: 25 RON
Nr. pagini: 344 Editura: Curtea Veche
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 7.2/10 (18 votes cast)
Harville Hendrix - Gaseste dragostea pe care o doresti, 7.2 out of 10 based on 18 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Harville Hendrix, _Comentator: Anca Bolocan, Editura: Curtea Veche | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Harville Hendrix – Gaseste dragostea pe care o doresti”

  1. Psihoterapeut Says:
    14, 06, 2012 la 10:54 pm

    O carte exceptionala atat pentru cei ce vor sa-si imbunatateasca relatia de cuplu, cat si pentru cei ce doresc sa se cunoasca si sa-si inteleaga mai bine propriile experiente. O carte practica si folositoare atat pentru specialistii psihoterapeuti, cat si pentru cel ce cauta raspunsuri, intelesuri.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.