Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Cyndi Dale – Suflete pereche

Articol postat de

Cyndi Dale - Suflete perecheAutor: Cyndi Dale;
Titlu: Suflete pereche;

Probabil exista mii de carti scrise despre gasirea jumatatii, sfaturi pentru relatia perfecta, crearea cuplului perfect, armonia deplina in dragoste si asa mai departe, in aceeasi idee si tonalitate. Dincolo de o serie de tipare si idei preconcepute, pe care le asimilam mai mult sau mai putin voit sau pe care le renegam cu vehementa, fiecare dintre noi, fie ca suntem barbati sau femei, cautam fericirea in iubire. Iar aceasta iubire poate fi de mai multe tipuri: pasionala, pe termen scurt sau pe termen lung, reciproca sau neimpartasita, bazata pe fidelitate sau pe experimentare, calma sau furtunoasa si asa mai departe.

Iar gasirea fericirii in dragoste si a ideii de perfectiune ne determina pe cei mai multi dintre noi sa cautam solutii, idei, tehnici, sfaturi, din diverse tipuri de surse. Probabil ca cei mai multi se bazeaza exclusiv pe experientele proprii, aspect care poate fi limitativ. Nu reusesti sa iesi din cercul propriu si greu te induri sa asculti parerile altora.

La polul opus se afla cei care traiesc prea mult din parerile altora si din sfaturile date de oricine altcineva, astfel de persoane fiind incapabile sa isi asculte si propriul sine. De ce fac asta? Poate pentru ca le este teama sa fie sinceri cu ei insisi, le este teama de ce pot descoperi inlauntrul lor.

Ideal ar fi sa existe un echilibru intre cele doua tipuri de atitudini. Practic, nici sa actionezi exclusiv dupa parerile altora, dar nici sa te inchizi intr-o sfera egoista si limitativa.

Cartea de fata, “Suflete pereche”, poate fi de real ajutor fiecaruia dintre noi. Din pacate nu detinem adevarul absolut si intelepciunea deplina, de aceea avem nevoie sa mai aplecam urechea in dreapta si in stanga. Cu unele idei vom fi de acord, cu altele nu. Unele ni se vor parea mina de aur, altele pur si simplu aberatii. Important este ca fiecare sa aleaga ceea ce ii face bine si il ajuta in drumul spre desavarsirea prin iubire.

Autoarea, Cyndi Dale, pune foarte mult accent pe latura spirituala a omului, pe “chakra” (puncte vitale/ de energie prezente in corpul fiecarui om) si implicit pe transcendentul legaturilor dintre oameni. Pentru ca pana la urma, iubirea este probabil cel mai inaltator si sublim tip de relatie dintre doi oameni, care apartine de multe ori mai mult de metafizic decat de teluric. Bineinteles, depinde si de modul in care este tratata iubirea de femeia si barbatul care creeaza cuplul.

Cartea ne ajuta si prin sfaturi practice si pasi concreti care pot fi urmati de fiecare dintre noi, poate nu atat pentru a ne gasi iubirea adevarata “la comanda”, cat pentru a ne intelege mai bine pe noi insine si pentru a ne deschide inimile catre ceilalti, simplificand astfel posibilitatea de aparitie a “sufletului pereche”.

Si ca tot veni vorba de “suflete pereche”… exista sau nu exista cu adevarat? Va las pe voi sa decideti, iar cartea o puteti comanda online de pe site-ul editurii Aquila.

 

Autor: Cyndi Dale An aparitie:
Titlu: Suflete pereche Pret: 29,90 lei
Nr. pagini: 192 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Cyndi Dale - Suflete pereche, 9.2 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Aquila 93 | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.