Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Cyndi Dale – Kundalini

Articol postat de

Autor: Cyndi Dale;
Titlu: Kundalini;

Pentru cei pasionati de practicile orientale, Kundalini este o lectura tentanta, in care Cindy Dale ofera sfaturi si informatii despre activarea energiilor interioare, asa cum le intelegeau cei din vechea Indie. Cartea si-a castigat deja popularitatea peste ocean datorita unui interes crescut pentru cultura asiatica, de multe ori adepta a unor practici de vindecare nonconformiste, irationale in ochii occidentalilor. Fie cat-ti place subiectul sau ti se pare absurd, Kundalini este o carte de la care poti incepe o disctutie referitoare la niste abordari alternative ale problemelor si afectiunilor fizice sau emotionale.

Ce inseamna Kundalini? Exista multe definitii si explicatii, desi multi sustin ca-i poti intelege sensul abia dupa anumite practici mostenite din India Antica. O simpla explicatie s-ar lega de conceptul de energie primordiala. Numele de Kundalini mai este asociat si imaginii unui sarpe de lumina care incalzeste lumea interioara si poate provoaca diferite senzatii sau vibratii in zona coloanei vertebrale. In hidusa, kundal inseamna rasucire, bucla, de unde si reprezentarea metaforica sub forma de sarpe. Strans legate de Kundalini sunt chackrele, niste centre de energie situate la nivelul corpului. Fiecare chackra va corespunde unui punct important al anatomiei umane. In numar de sapte, pot indica existenta unor dezechilibre fizice sau emotionale.

Fascinata de India, Cindy Dale a trasat o punte intre Kundalini, chackre, energia pietrelor semipretioase si pretioase, incercand sa ofere o alta perspectiva asupra diferitelor probleme din viata omului modern. Controversata sau nu (pentru anumiti cititori), perspectiva din cartea autoarei repune in discutie diferenta dintre perceptia occidentala asupra bolilor si cea orientala, axata mai mult pe relatia dintre practicile medicale antice si misticism.

Cartea se imparte in doua parti. In prima parte sunt oferite informatii de baza despre Kundalini si chackre, precum si despre semnele oferite de aparitia dezechlibrelor legate de acestea. In a doua parte, cititorul va gasi mai multe sfaturi legate de imbunatatirea stilului de viata, de la alimentatie la viata de cuplu. Este bine de retinut ca autoarea nu ignora sfaturile medicului, de aceea, in mai multe pasaje, sustine ca n-ar trebui sa fie aruncate la gunoi cunostintele medicilor pentru a fi inlocuite de cele oferite in cartea ei.

Kundalini a fost scrisa pentru cei interesati de abordarile neconventionale, alternative, ale bolilor, care vor sa cunoasca si argumentele ce tin de perspectiva altor culturi atunci cand se vorbeste despre viata echilibrata. Puteti comanda online aceasta carte de pe site-ul Editurii Aquila.

Autor: Cyndi Dale An aparitie: 2013 (tradusa in limba romana)
Titlu: Kundalini Pret: 39.90 RON
Nr. pagini: 272 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Cyndi Dale - Kundalini, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Cyndi Dale, Editura: Aquila | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.