Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Peter Esterhazy – Privirea contesei Hahn-Hahn

Articol postat de

Autor: Peter Esterhazy;
Titlu: Privirea contesei Hahn-Hahn;

Dupa ce-am citit O femeie si piesele de teatru grupate in volumul Rubens si femeile neeuclidiene, m-am asteptat sa gasesc in Privirea contesei Hahn-Hahn o scriitura plina de originalitate, jocuri de cuvinte, viziuni parodice asupra istoriei si trimiteri culturale ghiduse. Peter Esterhazy nu se dezminte nici in acest volum, in care imbina jurnalul de calatorie, aluziile de tip autobiografic si datele istorice rastalmacite dupa cum vrea sa le vada el. Insotind cursul Dunarii alaturi de scriitor, cititorul va intalni un povestitor care va trece usor de la concretul realitatii la detaliile fantastice, considerate neverosimile, dar pline de simboluri, si de la o imagine sau intamplare, la urmatoarea, din alt secol, fara sa-l anunte. Pentru cei care nu s-au mai intalnit cu Peter Esterhazy pana acum, Privirea contesei Hahn-Hahn este o surpriza literara. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe Bookmag.

Autor: Peter Esterhazy An aparitie: 2009 (tradus in limba romana)
Titlu: Privirea contesei Hahn-Hahn Pret: 16 RON
Nr. pagini: 272 Editura: Paralela 45
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (40 votes cast)
Peter Esterhazy - Privirea contesei Hahn-Hahn, 10.0 out of 10 based on 40 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Peter Esterhazy, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Paralela 45, Libraria: Elefant.ro | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.