Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Caitlin Matthews si Helen Cann – Povesti la gura sobei

Articol postat de

Autori: Caitlin Matthews si Helen Cann;
Titlu: Povesti la gura sobei;

Anotimpul de iarna este cu predilectie unul al povestilor. Dincolo de cartile de diverse tipuri, ne place sa citim povesti, chiar daca nu mai avem varsta la care ne-ar fi destinate. Sau in orice caz, daca suntem parinti, le putem recomanda si transmite mai departe celor mici.

Volumul de fata, “Povesti la gura sobei” ne indeamna chiar si prin titlu sa lecturam paginile frumos ilustrate la caldura unui foc (sau macar a unui calorifer de bloc), atunci cand afara ninge viscolit, o vreme cat se poate de propice pentru a sta cu cartea in brate si a visa cu ochii deschisi la o lume magica.

Volumul contine opt povesti, asociate cu anumite perioade ale sezonului de iarna.

Prima poveste este dedicata sfarsitului de toamna, atunci cand se sarbatoreste Halloween-ul, numita “Vaslasul singuratic“, fiind originara din Scotia.

A doua poveste este asociata cu venirea primei zapezi, numita “Casuta din padure“, culeasa din folclorul rusesc.

Poveste pentru Ajunul Craciunului este cea de-a treia, numita “Schnitzle, Schnotzle &Schnootzle“, venita din Austria.

Nu lipseste o Poveste de Anul Nou, denumita “Cantorul copacilor“, originara din Rusia.

Pentru miezul iernii, a fost scrisa povestea “Cei doisprezece frati” (Cehia), iar pentru cea de-a douasprezecea noapte, vom citi “Babuska” (Rusia).

Dupa o iarna lunga si grea, asteptam cu drag reintoarcerea soarelui, moment caruia i-a fost dedicata povestea “Desaga cu caldura” din Canada, dupa care mai citim si o ultima poveste, “Batrana zapezilor“, din Scotia, pentru momentul venirii primaverii.

Povestile din cartea de fata sunt in mare parte diferite de tot ceea ce ati citit pana acum din domeniu. Bineinteles, se pastreaza anumite elemente specifice, cum ar fi personajele pozitive si cele negative, binele care invinge intotdeauna, prezenta fiintelor fantastice, cu puteri supranaturale, estomparea granitelor spatiale si temporale (in “Vaslasul singuratic”), personificarea necuvantatoarelor si altele.

Dincolo de povestile pline de magie si farmec, un alt aspect forte al cartii este reprezentat de desenele deosebite, care ii vor incanta atat pe copii, cat si pe adulti. Astfel, povestile sunt spuse de Caitlin Matthews, iar imaginile sunt realizate de Helen Cann, ilustrator cunoscut pentru contributia adusa la realizarea a numeroase carti pentru copii.

Poti comanda online “Povesti la gura sobei” de pe site-ul editurii Vellant.

Autor: Caitlin Matthews si Helen Cann An aparitie: 2008
Titlu: Povesti la gura sobei Pret: 49,90 lei
Nr. pagini: 96 Editura: Vellant
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.0/10 (5 votes cast)
Caitlin Matthews si Helen Cann - Povesti la gura sobei, 9.0 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Caitlin Matthews si Helen Cann, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Vellant | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.