Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Mingmei Yip – Pavilionul placerilor

Articol postat de

Pavilionul placerilorAutor: Mingmei Yip;
Titlu: Pavilionul placerilor;

Am comandat cu reticenta carti din colectia Erotica de la Trei. Ma asteptam sa gasesc acea literatura licentioasa care nu imi e pe plac, insa, inca de la primele pagini din Pavilionul placerilor am ramas placut surprinsa de fluiditatea si frumusetea scriiturii.

Dupa primul capitol am devenit prizoniera cartii, si nu m-am putut elibera decat douasprezece ore mai tarziu, cand dadusem gata cele peste 600 de pagini.

Pavilionul placerilor este povestea ultimei curtezane din China, si totodata, a unei lumi pe atat de fasinanata, pe atat de trista si apasatoare. Ajunsa la senectute, Bao Lan – Pretioasa Orhideee a Pavilionului Florii de Piersici, isi dicteaza memoriile stranepoatei sale, o femeie moderna, crescuta in San Francisco si captivata de «cultura geiselor ».

Bao Lan isi capatase cu greu faima de cea mai rafinata curtezana. Ramasa fara tatal care fusese executat pe nedrept si fara mama care hotarase sa se retraga la manastire, fetita de 13 ani descopera cu stupoare ca a fost ademenita sa serveasca placerilor carnale ale barbatilor.

Jocurile copilariei se transforma in jocuri erotice pe care este nevoita sa le practice in asternuturile luxoase ale casei de toleranta. Virginitatea ii este luata de un barbat plin de riduri, oaspete de seama al Pavilionului, al carui rol in viata ei devine din ce in ce mai important pe parcursul cartii.

Desi beneficiaza de un tratament special, datorat frumusetii si inclinatilor artistice, fata nu se impaca cu noua existenta – asa cum fac majoritatea prostituatelor din Pavilion. Curand, Bao Lan ramane si fara singurle alinari, catelusul si “sora” sa, Luna. Dupa pierderea Lunei, dorinta de a fi libera devine chinuitoare.

Bao Lan se maturizeaza printre invidie, tradare, interdictii, dezamagiri si pierderea tuturor celor dragi. Dar, mai ales, creste in absenta iubirii.

Povestea unei astfel de vieti, dureroasa si seducatoare in acelasi timp, nu trebuie ratata.  Pavilionul placerilor este printre cele mai hipnotizante carti pe care le-am citit in ultimii ani.

Autor: Mingmei Yip An aparitie: 2000
Titlu: Pavilionul placerilor Pret: 49 RON
Nr. pagini: 632 Editura: Trei
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.1/10 (14 votes cast)
Mingmei Yip - Pavilionul placerilor, 9.1 out of 10 based on 14 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Mingmei Yip, _Comentator: Loredana Modoran, Editura: Trei | 3 Comentarii »

3 Raspunsuri la “Mingmei Yip – Pavilionul placerilor”

 1. io Says:
  24, 10, 2009 la 7:18 pm

  mai da ai bani pitzi! cumperi carti asa scumpe… in loc sa dai banii pe ruj. fataaaaaaaaaaaaaaaa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
 2. Loredana Modoran Says:
  25, 10, 2009 la 12:23 pm

  Cartea merita pe deplin pretul afisat.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 3. Islam Says:
  11, 11, 2009 la 12:54 pm

  Misto si coperta

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.