Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Roger Zelazny – Armele din Avalon

Articol postat de

Roger Zelazny - Armele din AvalonAutor: Roger Zelazny;
Titlu: Armele din Avalon (Amber – Volumul 2);

Pe masura ce citesti mai mult din textele lui Zelazny, incepi sa descoperi ca iti place din ce in ce mai mult. Pentru mine e, fara indoiala, pe aceeasi treapta cu Orson Scott Card, Frank Herbert sau Isaac Asimov. Daca odata cu primul volum din seria Amber ne-a introdus in alimentara, acum ne lasa sa si mancam. Si in Armele din Avalon ne hraneste pe saturate cu literatura de nota 10. Ce scrie Zelazny e dincolo de fantasy. Textele lui fac alti autori sa para amatori, iar creatiile lor, prin comparatie, biete compuneri de clasa a doua fata de o lucrare de doctorat.

Corwin, printul Amberului, isi continua aventura, printre intrigi si typosuri, ambele categorii fiind prezente la tot pasul. Am citit si volumul doi cu aceeasi viteza ca pe primul, si ma intreb daca nu ar fi fost mai inspirata alegerea unui format mai mare pentru serie, nu impartirea in 10 volume diferite. Cinci volume unite nu ar fi fost mai groase decat alte carti de la aceeasi editura. Si ar fi fost o alegere in concordanta cu continutul, pentru ca ultimele cinci au alt personaj principal. Bine, observatia mea vine ca urmare a faptului ca mi-au placut atat de mult cartile lui Zelazny, incat cu greu suportam sa nu am o lectura continua, fiind nevoit sa schimb volumele sau sa astept dupa cartile noi.

In acest volum incep si renuntarile la personajele “serioase”, cea mai importanta pierdere fiind a unuia dintre competitorii la tron, fratele lui Corwin, Eric.

Tot acum, Corwin intra in posesia Giuvaierului, obiect magic ce va avea numeroase aparitii pe parcursul seriei, cu puterea de a controla timpul, spatiul si nu in cele din urma, timpul probabil. Dara, si ea un personaj important si care va fi pastrata pana in cel din urma volum, traverseaza modelul la sfarsitul cartii.

Bineinteles, aici se simt dezavantajele recenziilor separate pe capitole, mai ales ale celor facute volumelor intermediare dintr-o serie. Lucru care va duce, cel mai probabil, la o recenzie comuna a ultimelor opt carti din seria Amber. Pana atunci, puteti comanda online Armele din Avalon de pe siteul editurii Tritonic.

Autor: Roger Zelazny An aparitie: 2007
Titlu: Armele din Avalon Pret: 19,9 RON
Nr. pagini: 213 Editura: Tritonic
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (10 votes cast)
Roger Zelazny - Armele din Avalon, 10.0 out of 10 based on 10 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Roger Zelazny, _Comentator: Alex Sima, Editura: Tritonic | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.