Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Orson Scott Card – Copiii mintii

Articol postat de

Orson Scott Card - Copiii mintiiAutor: Orson Scott Card;
Titlu: Copiii mintii;

Jocul lui Ender a fost si inca este pentru mine cea mai buna carte citita vreodata. Prima dragoste, intalnita pe cand eram copil, pe care nu am uitat-o niciodata si la care ma intorc din cand in cand. De asta il consider pe Card unul dintre cei mai buni scriitori. Il pun pe primul loc, evident, in ceea ce priveste cartile individuale, insa in cadrul seriilor trebuie sa dau locurile intai si doi celorlalti titani ai SF-ului, Frank Herbert si Isaac Asimov, cu Dune si Fundatia.

Uneori cred ca e mai bine sa lasi o serie “neterminata”, cu finalul deschis pentru ca fiecare cititor sa fie capabil astfel sa-si imagineze propriul sfarsit. Copiii mintii nu se ridica la nivelul primei carti din serie, dar asta ar fi greu pentru orice alta carte si orice alt autor. Din pacate, nu se ridica nici la nivelul celorlalte doua volume, Vorbitor in numele mortilor si Xenocid, si mi s-a parut ceva mai slaba si fata de celelalte carti din acelasi Univers, care formeaza saga Umbrelor.

Textul pare sa fie scris doar de dragul finalizarii unor probleme ramase in aer la finalul din Xenocid, si jocul lui Ender isi gaseste cu adevarat sfarsitul. Dincolo de flota care se indreapta spre Lusitania, dincolo de virusul Descolada, de Matca, de porcusori si de ceilalti protagonisti, marturisesc insa ca mi-au placut extrem de mult cele cateva pagini de postfata, in care Orson Scott Card explica in amanunt cum s-a nascut aceasta carte si conceptele filozofice care au animat-o, legate de dezvoltarea si diferentele dintre culturile “centrale” si cele “de margine”.

Daca sunteti fani ai seriei sau ai autorului, va recomand sa cumparati aceasta carte doar pentru a le citi, merita cu varf si indesat. Daca nu ati citit celelalte carti, predecesoarele celei de fata, ar trebui sa o faceti, luand apoi decizia de a trece si la Copiii mintii sau nu.

Autor: Orson Scott Card An aparitie: 2006
Titlu: Copiii mintii Pret: 17 RON
Nr. pagini: 427 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Orson Scott Card - Copiii mintii, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Orson Scott Card, _Comentator: Alex Sima, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.