Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Patrick Modiano – Calatorie de nunta

Articol postat de

Patrick Modiano - Calatorie de nunta Autor: Patrick Modiano
Titlu: Calatorie de nunta

Trecutul si prezentul se amesteca in mintea mea printr-un fenomen de supraimprimare este citatul prin care ai putea sa comprimi atmosfera din romanul Calatorie de nunta, definitoriu pentru intreaga lume din cartile scrise de Patrick Modiano, unde personajele scapate ca prin minune din Parisul ocupat de nazisti devin umbre ale prezentului, in cautarea unei identitati pe care o vor compusa doar din nostalgia zilelor in care  s-au simtit fericiti, aparati intr-un timp subiectiv, cu propriile reguli. Fluxul memoriei volatile, contopirea istoriei cu perspectiva distorsionata asupra unor date si locuri reale, fuga dintr-un mediu ostil intr-un spatiu personal unde toate amanuntele concrete, adresele si reperele obiective se dilata, apoi se restrang in cateva fotografii si marturi puse cap la cap de un martor din alta epoca, devin ingredientele din care un artizan al nostalgiei precum Modiano compune un roman ce poate fi apreciat la adevarata lui valoare doar de acel cititor proustian, pentru care infernul si paradisul se afla intre capriciile amintirilor capabile sa isi schimbe culoarea de la o rasfoire la alta a unui jurnal foto. Puteti citi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Patrick Modiano An aparitie: 2014 (actuala editie tradusa)
Titlu: Calatorie de nunta Pret: 22.21 lei
Nr. pagini: 184 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.9/10 (7 votes cast)
Patrick Modiano - Calatorie de nunta, 9.9 out of 10 based on 7 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Patrick Modiano, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.