Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Patrick Modiano – Bulevardele de centura

Articol postat de

Patrick Modiano - Bulevardele de centura Autor: Patrick Modiano
Titlu: Bulevardele de centura

In Bulevardele de centura, Patrick Modiano este un fotograf talentat, ale carui instantanee legate de Parisul decadent si labirintic amintesc de priceperea acelor pictori impresionisti capabili sa gaseasca ora perfecta cand o imbinare irepetabila intre culoare si lumina putea scoate la suprafata doar un anumit sentiment, o anumita atmosfera fluida, greu de transpus in cuvinte. In locul sevaletului, Modiano are un aparat de fotografiat cum numai in perioada interbelica mai puteai gasi, pentru a capta un Paris nocturn, la intretaierea bulevardelor si arterelor elegante cu stradutele rau famate, intesate de o fauna pe cat de respingatoare, pe atat de ispititoare pentru artistul vizual deghizat in scriitor. Doar in acest Paris crepuscular pot iesi din ascunzatoare trairile, amintirile si figura unui tata inconjurat de nimbul difuz si fetid al sarlatanului cu zvacniri plapande in spatele mitomaniei teatrale si a lipsei de scrupule. Puteti citi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Patrick Modiano An aparitie: 2014 (actuala editie tradusa)
Titlu: Bulevardele de centura Pret: 22.21 lei
Nr. pagini: 160 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)
Patrick Modiano - Bulevardele de centura, 9.8 out of 10 based on 6 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Patrick Modiano, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.