Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Janis Abrahms Spring – Dupa aventura

Articol postat de

Janis Abrahms Spring - Dupa aventuraAutor: Janis Abrahms Spring;
Titlu: Dupa aventura;

In volumul Dupa aventura, psihologul clinician Janis Abrahms Spring analizeaza paienjenisul ametitor de sentimente si ganduri obsedante tesut de partenerii unui cuplu atunci cand se confrunta cu infidelitatea. Exemplele intalnite in carte ilustreaza numeroasele fatete ale refugiului erotic intr-o relatie secreta.

Cartea se adreseaza in special persoanelor care doresc sa restabileasca armonia in actuala relatie, desi au descoperit aventura avuta de partener. Specialista in terapia de cuplu nu isi propune sa emita solutii universal valabile pentru problemele aparute in urma infidelitatii. Dimpotriva, scopul autoarei este acela de a-l ajuta pe cititor sa exploreze toate reactiile si ideile negative provocate de aparitia amantilor in viata de cuplu, pentru a lua singur deciziile potrivite asteptarilor sale. Refacerea increderii in partenerul infidel implica un efort dificil, inceput cu exprimarea emotiilor negative si incheiat cu intelegerea adevaratelor motive ce l-au determinat pe unul dintre parteneri sa insele.  Autoarea demonstreaza ca in spatele atractiei pentru amanti se pot afla ramasitele unor traume si dificultati intampinate de partenerii infideli in copilarie.

Problemele aparute in familia de origine il pot transforma pe copilul impovarat intr-un adult nesigur, incapabil sa isi exprime nevoile si emotiile in relatia de cuplu, iar incapacitatea de a-si comunica asteptarile ii vor da impresia ca actualul partener ii provoaca numai dezamagiri, pe care le va compensa printr-o relatie ascunsa. Un partener ale carui abilitati erotice nu sunt confirmate in actuala relatie de cuplu va considera ca infidelitatea ii sporeste increderea in sine. Pentru anumiti parteneri infideli, interferenta amantilor in relatia de cuplu ii face sa se simta mai putin dependenti de actualul partener de cuplu, deoarece se tem ca reversul unei legaturi afective monogame prea intense va fi un abandon brusc, asa cum s-a intamplat in copilaria marcata de momentul in care unul dintre parinti i-a parasit.

Psihoterapeuta prezinta cazuri concrete, in care infidelitatea unui partener reactiveaza traumele copilariei. Constrangerile parentale, atitudinile critice ale parintilor sau rivalitatea dintre frati pot afecta relatiile de cuplu ale adultului. De multe ori, amantii nu sunt decat un miraj securizant atunci cand partenerii nu sunt capabili sa gestioneze frustrarile aparute in relatia de cuplu stabila. Infidelitatea partenerului poate fi, la randul ei, resimtita ca o trauma. In primul capitol, autoarea explica mecanismele fiziologice si psihologice aflate la baza reactiilor aparent irationale, precum ideile obsedante legate de amanti, confuziile, furia sau imaginatia razbunatoare.

Un punct forte al cartii il reprezinta si acele capitole in care psihoterapeuta abordeaza importanta comunicarii in depasirea impasului provocat de infidelitate, recastigarea increderii si restabilirea intimitatii sexuale.
Puteti comanda online cartea Dupa aventura de pe siteul editurii Trei.

Autor: Janis Abrahms Spring An aparitie: 2009
Titlu: Dupa aventura Pret: 35 RON
Nr. pagini: 408 Editura: Trei
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.8/10 (13 votes cast)
Janis Abrahms Spring - Dupa aventura, 9.8 out of 10 based on 13 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Janis Abrahms Spring, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Trei | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.