Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Stephen King – Blaze

Articol postat de

BlazeAutor: Stephen King;
Titlu: Blaze;
Autor recenzie: Guta Oana Emilia;

Desi a fost scris inainte de Carrie si The Shining, romanul “de sertar” Blaze semnat de Richard Bachman, “partea intunecata” a lui Stephen King, a fost publicat abia in 2007.

Blaze este, inainte de un roman horror, o comedie neagra. Personajul principal, Clayton Blaisdell Jr. se inscrie in tiparul capcaunului. Este foarte inalt, cantareste o suta doua zeci si doua de kilograme, are o cicatrice in frunte si un intelect extreme de scazut.Desi in copilarie iubea cartile si era un elev constiincios, dupa ce a fost lovit de tatal lui alcoolic in cap, Blaze a inceput sa isi piarda din abilitati.

Copilaria si-a petrecut-o la un orfelinat unde a indurate asprimile directorului Coslaw pe care il poreclise Legea dar unde totusi isi facuse numerosi prieteni. A fost “adoptat” de mai multe familii, insa niciuna nu i-a oferit un camin adevarat.

Cand a scapat de la leagan, Blaze l-a cunoscut pe George Rackley, un hot destul de inteligent, impreuna cu care a format o “banda” si a comis mai multe infractiuni.

Impreuna planuiesc rapirea copilului unui bogatas, intentionand sa ceara o recompensa de 1 milion de dolari. Insa, chiar inainte de a trece la fapte, George moare iar Blaze se hotaraste sa duca planul pana la capat de unul singur.

Bantuit de fantoma lui George, care ii coordoneaza miscarile si ii dicteaza ceea ce trebuie sa faca, Blaze reuseste sa rapeasca copilul de numai cateva luni. In ciuda aspectului exterior, Blaze se ataseaza de micul Joe de care are foarte mare grija. Insa stangacia lui s-a observat in noaptea rapirii lasand numeroase urme la locul faptei, ceea ce va face ca politia sa ii dea repede  de urma.

Ceea ce se remarca cu precadere in roman este umorul negru al autorului. Fiecare moment este tratat cu o fina ironie. Romanul Blaze se detaseaza cu succes de clasicele horror-uri cu care ne-a obisnuit Stephen King.

Romanul poate fi comandiat online, direct de pe site-ul editurii Nemira.

Autor: Stephen King An aparitie: 2009
Titlu: Blaze Pret: 41,31 RON
Nr. pagini: 208 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.7/10 (11 votes cast)
Stephen King - Blaze, 9.7 out of 10 based on 11 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Stephen King, _Comentator: Oana Emilia Guta, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.