Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Graziella Doicescu – Captivantul Bucuresti interbelic

Articol postat de

Autor: Graziella Doicescu;
Titlu: Captivantul Bucuresti interbelic;

Exista un Bucuresti pentru fiecare dintre noi. O harta personala, unde arterele se transforma in emotii si amintiri. Captivantul Bucuresti interbelic este harta Graziellei Doicescu, profesoara si artista, indragostita de povestile orasului natal. Cei care au mai apucat sa petreaca seri de vara la terasa Otetelesanu, vor cadea in patima nostalgiei, iar cei pentru care adevaratul Bucurestiul inseamna Centrul Vechi, galeriile de arta urbana sau terasa “La Motoare” vor afla mai multe despre locurile ‘cool’ frecventate de bunicii lor…si nu vor fi dezamagiti! Indiferent de perioadele istorice, Bucurestiul a fost un loc unde candoarea boema era medicamentul colectiv.

Mere aurii pentru obraji durdulii!, strigau oltenii pe strazile mahalalei, in timp ce-si duceau cobilita de colo-colo. Mai spre centru, bucurestenii se delectau cu fructe confiate, ascunse in cupele de inghetata, peste care se picura discret si un strop de coniac. Vara, strazile se umpleau de flasnetarii cu ai lor papagali frumos colorati, iar in timpul iernii locuitorii mahalalei se bucurau de un privilegiu calduros. Printre nameti se ivea mereu cate un vanzator de castane fierbinti, tocmai bune sa-i incalzeasca prin aburul aromat.

Bucurestiul interbelic putea fi cunoscut doar atunci cand iti deschideai toate simturile. Mirosea a cafea, a parfumuri, a gradini de vara. Te delecta cu inghetate, prajituri iesite din mainile cofetarilor din Franta, cu migdale aduse de peste mari si tari, cu dulciuri levantine si cu mirodenii atent negociate prin bazare improvizate. Atingeai stofe si matasuri, iar serile ascultai jazz, in atmosfera unei gradini de vara. Bucurestiul interbelic, asa cum ni-l prezinta Graziella Doicescu, era un oras iubit, un Babilon zgomotos si un taram al fagaduintei pentru cei veniti pentru distractii, fie ele rafinate sau pestrite.

In Bucurestiul interbelic timpul liber ii amesteca pe toti. Cucoane avand purtari elegante se pierdeau printre gura-casca fara un sfant, odata ajunse in labirintul format de strazile: Blanari, Lipscani, Selari. Boierii si intelectualii mai dadeau din cand in cand prin mahala daca auzeau de vreun local saracacios, dar vestit pentru bogatiile culinare, iar functionarii si alti stalpi ai societatii imparteau, uneori, aceeasi lista a chefliilor ce-ntreceau masura. Totusi, indiferent de clasa, educatie sau venit, locuitorii isi dadeau jos palaria in fata Bucurestiului de altadata!

Puteti comanda online Captivantul Bucuresti interbelic de pe site-ul editurii Vremea.

 

Autor: Graziella Doicescu An aparitie: 2008
Titlu: Captivantul Bucuresti interbelic Pret: 14.40 RON
Nr. pagini: 112 Editura: Vremea
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Graziella Doicescu - Captivantul Bucuresti interbelic, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Graziella Doicescu, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Vremea | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.