Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Emir Kusturica – Unde sunt eu in toata povestea asta?

Articol postat de

Autor: Emir Kusturica;
Titlu: Unde sunt eu in toata povestea asta?;

L-am descoperit pe Emir Kusturica in scoala generala si am fost uimita sa vad niste filme altfel, cum imi placea sa le zic prietenilor, mandra ca am dat peste ceva original. Primul film vazut a fost Vremea tiganilor. Atmosfera si personajele din Vremea tiganilor descriau scene autentice din mahalaua est-europeana, pe care nu le gaseam in filmele de la Hollywood. Mi-au ramas in minte, fiind uimita sa descopar, intr-un film apreciat si de occidentali, tipologii umane intalnite in cartierul meu. In aceeasi perioada, Tata in calatorie de afaceri si Ce mai stii de Dolly Bell ?, alaturi de filmele unui alt regizor nonconformist, Pedro Almodovar, mi-au trezit apetitul pentru cinematografia europeana, tocmai cand mi se formau gusturile. Dupa Kusturica, filmele comerciale au devenit fade, la fel si peliculele pline de puberi tampi, mereu pusi pe sotii sau productiile avand bugete uriase, desi niste specialisti in marketing se incapatanau sa ma includa in targetul vizat. Lui Kusturica ii datorez pasiunea mea pentru filmele psihologice, artistice, prin se care transforma realitatea bruta, sacrificandu-se verosimilul in favoarea lumii distorsionate de perceptiile si trairile protagonistilor. Cand am pus mana pe autobiografía regizorului, sub titlul Ce caut eu in toata povestea asta?, m-au napadit amintirile si nostalgia pentru vremurile in care isi faceau loc intrebari fara niste raspunsuri clare, in care aveam timp sa-mi petrec verile citind, ascultand muzica si intrebandu-ma, alaturi de prietenele din cartier, daca fiecare baiat are o Dolly Bell, la care se gandeste non-stop. Va invit sa cititi recenzia pe BookMag.

 

Autor: Emir Kusturica An aparitie: 2012 (tradusa in limba romana)
Titlu: Unde sunt eu in toata povestea asta? Pret: 25.46 RON
Nr. pagini: 312 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Emir Kusturica - Unde sunt eu in toata povestea asta?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Emir Kusturica, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Emir Kusturica – Unde sunt eu in toata povestea asta?”

  1. George Motroc Says:
    31, 07, 2012 la 5:50 pm

    MULTUMESC pentru semnalarea acestei carti! Si mie mi-au placut filmele lui… Abia astept sa o citesc! FELICITARI pentru recenzie!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.