Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Eduardo Mendoza – La aventura del tocador de senoras

Articol postat de

Autor: Eduardo Mendoza;
Titlu: La aventura del tocador de senoras;

Eduardo Mendoza pare sa fi gasit reteta perfecta. Suspansul, caricatura unei lumi corupte, un oras civilizat care nu este ceea ce pare si un personaj ce intra in bucluc fara voia lui, ademenit de o prezenta feminina plina de mister, sunt elementele unui roman bine vandut. In Spania, aparitia roamnului La aventura del tocador de senoras a fost asteptata cu nerabdare. Toate cartile scrise de Mendoza au jonglat cu pasiunea cititorului pentru intrigi si rasturnari de situatii.

In acest roman, Eduardo Mendoza ironizeaza eforturile unui paria de a se reabilita si il arunca in mijlocul unor aventuri sinistre. Fata nevazuta a Barcelonei ascunde cuiburi insalubre si personaje sumbre. Un astfel de personaj ii propune eroului inventat de Mendoza o afacere pe care nu o poate refuza….deoarece va raspunde avand pistolul indreptat spre tampla. Va trebui sa fure niste documente compromitatoare pentru a salva reputatia unui om de afaceri. Intermediarul este chiar seducatoarea fiica a omului de afaceri corupt.

Orice afacere anunta sume castigate sau pierdute. Protagonistul nu numai ca nu-si primeste banii la timp, dar se mai si trezeste in mijlocul unor situatii incalcite. Degeaba si-a promis ca va ocoli propunerile bizare si ilegale. Afacerea are un deznodamant amenintator pentru libertatea sa. Omul de afaceri este gasit mort chiar in biroul sau, iar fiica lui il va urmari pe ultimul ‘angajat’ al tatalui sau pentru a-l implica in alte afaceri tenebroase.

Personajul central se gaseste intr-o situatie fara iesire. Stie ca poate fi condamnat pentru o crima pe care nu a comis-o. Cand o mica explozie distruge fatada coaforului unde lucreaza, decide sa porneasca o investigatie pe cont propriu. Se apropie de familia celui ucis, incercand sa afle detalii ascunse in spatele unei aparente impecabile. Participand la inmormantare, o cunoaste pe adevarata fiica a victimei, nici pe departe frivola si dezinhibata femeie care i-a propus ‘afacerea’ cand vizita coaforul.

Descoperind ca femeia care l-a sedus era o impostoare, incepe sa afle nsite amanunte nu tocmai magulitoare din trecutul ei, dar si din viata subterana a Barcelonei turistice. Impostoarea era capul unei afaceri morbide si riscante. Rareori se implica personal. Era doar platita pentru a gasi un tap ispasitor avand un trecut fara cazier. In cazul ultimului colaborator, a gresit. Protagonsitul angajat sa duca pana la capat o activitate murdara isi petrecuse cei mai frumoasi ani in detentie, fiind monitorizat si de o echipa de specialisti in psihiatrie. Totusi, el doar a furat documentele, cel putin asa va sustine, iar presupusa fiica a milionarului banauieste ca va fi ucisa de adevaratul criminal. Si de aici romanul devine o investigatie minutioasa.

Eduardo Mendoza este genul de scriitor care vrea sa deconspire fata nevazuta a societatii. Suspansul, intamplarile si personajele misterioase joaca rolul unor pretexte. Adevarata intentie a scriitorului este aceea de a patrunde intr-o lume ascunsa, paralela. La periferia unui oras cultural se ascund niste fiinte care abia mai pot gasi o solutie decenta pentru a iesi din situatiile dramatice.

Puteti comanda online cartea La aventura del tocador de senoras de pe site-ul librariei spaniole Trasto.

Autor: Eduardo Mendoza An aparitie: 2011 (actuala editie)
Titlu: La aventura del tocador de senoras Pret: 38 RON
Nr. pagini: 384 Editura: Seix Barral
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Eduardo Mendoza - La aventura del tocador de senoras, 10.0 out of 10 based on 1 rating
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Eduardo Mendoza, _Comentator: Adriana Gionea, Libraria: Trasto | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.