Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

100 de minuni ale Chinei (album)

Articol postat de

100 de minuni ale Chinei - albumTitlu: 100 de minuni ale Chinei (album);

Albumul intitulat 100 de minuni ale Chinei poate fi considerat un ghid cultural esential pentru cei care isi planifica o calatorie in tara Marelui Zid si a Orasului Interzis.

Albumul cuprinde peste 200 de fotografii atent alese pentru a dezvalui o tara aflata la confluenta dintre modern si traditional. Cititorul va fi atras de imaginile care surprind un sir de barci pescaresti vechi pe fundalul indepartat al zgarie-norilor ce domina marile centre financiare sau de reclama tradusa in limba engleza, prin care un artizan din orasul Lijiang isi ademeneste clientii occidentali sa treaca o punte de lemn ce duce in atelierul sau.

Fotografiile ce redau reperele culturale ale Chinei alcatuiesc sapte capitole: Raiul de pe pamant si Minuni ale naturii (o selectie a formelor de relief spectaculoase), Vestigii imperiale, Vechile Orase, Mostenirea culturala, Orase care incanta si Frumoasele sate ale Chinei. Fiecare fotografie este insotita de un text explicativ, legat de obiectivele turistice ilustrate. Informatiile care insotesc fotografiile includ date istorice, dar si recomandari privind perioada favorabila vizitarii fiecarei provincii.

Autorii albumului subliniaza armonia dintre arhitectura si mediul natural, aspect reflectat si in denumirea unor constructii stravechi, precum Pagoda Gastei Salbatice. Fiecare edificiu traditional a fost proiectat pentru a parea o anexa estetica a peisajului natural. Acest principiu arhitectonic se reflecta mai ales in orasele si in satele vechi ale Chinei, unde frunzele lotusilor alcatuiesc o luxurianta punte vegetala intre case.

Cei pasionati de arta traditionala vor gasi informatii si fotografii legate de orasul portelanului si de cuptoarele imperiale utilizate la realizarea obiectelor devenite emblema Chinei.

Pe langa reperele turistice intens promovate, cum ar fi: Orasul Interzis si Marele Zid, capitolul dedicat mostenirii culturale include informatii pretioase cu privire la complexul de grote de la Dunhuang Mogao si de la Longmen. Grotele sunt renumite pentru frumusetea picturilor murale, carora li se adauga scenele dinamice sculptate, adapostite de complexul de la Yungang,  unde se gaseste  si reprezentarea feminina considerata o “Venus a Chinei”.

Calatorii fascinati de peisajul desertic pot alege sa viziteze ramasitele orasului din pasul Jiayuguan, candva o destinatie importanta pentru caravanele ce traversau Drumul Matasii.

Fotografiile si informatiile incluse in album surprind varietatea culturala a Chinei, ce razbate in mijlocul centrelor urbane modernizate si  se incapataneaza sa reziste in desertul Gobi.

Puteti comanda online albumul 100 de minuni ale Chinei de pe siteul editurii All.

Autor: An aparitie: 2008
Titlu: 100 de minuni ale Chinei (album) Pret: 89.10 RON
Nr. pagini: 208 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.5/10 (16 votes cast)
100 de minuni ale Chinei (album), 9.5 out of 10 based on 16 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Adriana Gionea, Editura: All | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.