Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Sheryl Shade, John Bridges & Bryan Curtis – O lady la masa

Articol postat de

Sheryl Shades - O lady la masaAutor: Sheryl Shade, John Bridges & Bryan Curtis;
Titlu: O lady la masa. Mic tratat de eleganta;

M-a atras coperta nemaivazut de roz si primele paragrafe citite pe nerasuflate cand am deschis cartea. Era atat de captivanta si usor de citit, incat ma gandeam ca as mai fi putut rataci o ora prin librarie sa o termin si sa o las inapoi pe raft.

O lady la masa nu e o carte pentru cei care vor sa devina cunoscatori veritabili ai bunelor maniere din vechiul continent. Cu toate acestea, primesti cateva sfaturi despre cum sa fii o companie agreabila la masa si sa nu te pui te tine insati sau pe ceilalti in situatii jenante. In timpul unei mese, exista suficiente ocazii sa o dai in bara sau, din contra, sa faci o impresie buna, trecand cu eleganta peste momente ce cu usurinta pot deveni penibile: intri o conversatie cu un necunoscut, te patezi, nu ai suficienti bani sa achiti masa s.a.m.d.

Cele mai importante sfaturi , care merita divulgate si celor care nu vor citi niciodata cartea ar fi trei: adapteaza-te situatiei (de pilda, nu fi mai simandicoasa decat trebuie la o cina cu prietenii); respecta-i pe cei din jurul tau si incearca sa nu-i pui in situatii dificile; savureaza deliciile culinare fara a fi prea lacoma sau, cum spun autorii, “nu musca mai mult decat poti mesteca”. Aceasta sunt valabile pentru orice rencontre social, nu doar pentru ocazia unei mese in oras.

Cartea, si mai ales textul de pe coperta din spate mi-a amintit de cei de la Mystery Science Theatre cu a lor parodie “A Date With Your Family”.

Cartea aparuta anul acesta, face parte din colectia Bonton, de la editura Nemira.

Autor: Sheryl Shade, John Bridges & Bryan Curtis An aparitie: 2010
Titlu: O lady la masa. Mic tratat de eleganta Pret: RON 27.9
Nr. pagini: 204 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.8/10 (8 votes cast)
Sheryl Shade, John Bridges & Bryan Curtis - O lady la masa, 9.8 out of 10 based on 8 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Sheryl Shade, _Comentator: Manuela Boghian, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.