Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Milan Kundera – Iubiri caraghioase

Articol postat de

Iubiri caraghioaseAutor: Milan Kundera;
Titlu: Iubiri caraghioase;

Pentru Milan Kundera nu exista iubirea ideala. Pentru el iubirea, si implicit relatia de cuplu, se caracterizeaza prin jocuri stupide, glume insolente si infidelitati. Personajele sale nu sunt construite dupa un tipar, ci sunt lasate in naturaletea lor umana. Cu o fina ironie, in Iubiri caraghioase, Milan Kundera creeaza o lume in care sunt tratate problemele cotidiene ale relatiei de cuplu, cu personaje care mai de care: barbati cu statut de cuceritori si iubite infidele, femei de varsta a treia care traiesc in umbra trecutului amoros, asistente, jurnalisti, doctori cuceritori, actrite. Personaje care iubesc, care se despart, care se iubesc doar cu trupul, care iubesc pe altcineva.

Ei sunt Klara, Havel, Martin, Elisabeta, Flajsman… Cu toate acestea, erotismul lui Kundera nu este deloc insolit. Ba chiar este construit intr-un ritm jucaus si comic, ca o piesa de-a lui Moliere; toate acestea nu constitue decat un strigat de libertate, de manifestare a propriilor conceptii despre viata, intr-o Cehie comunista. Cehoslovacia. In fond, indiferent de factorii externi, fie ei politici, sociali sau morali,

tot hazul vietii este tocmai sa-ti bati joc de viata, ca viata e lenesa si e datoria noastra sa ii dam ghes cu cate un ghiont usor.

Iubirile sunt caraghioase, dificile si comice. Oare cine poate evidentia aceste aspecte ale vietii, mai bine decat Milan Kundera?

Autor: Milan Kundera An aparitie: 2009
Titlu: Iubiri caraghioase Pret: 30 RON
Nr. pagini: 266 Editura: Humanitas
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.2/10 (15 votes cast)
Milan Kundera - Iubiri caraghioase, 8.2 out of 10 based on 15 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Milan Kundera, _Comentator: Silvia Radu, Editura: Humanitas | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Milan Kundera – Iubiri caraghioase”

  1. Iubiri caraghioase | blog personal Says:
    18, 06, 2011 la 8:36 pm

    […] “Iubiri caraghioase” de Milan KUNDERA Tweet […]

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.