Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Katherine Webb – Mostenirea

Articol postat de

Autor: Katherine Webb;
Titlu: Mostenirea;

Romanul “Mostenirea” este creat pe doua planuri narative, vorbind despre trecutul si prezentul unei familii cladite pe taine si ura fatisa. Prezentul apartine surorilor Erica si Beth Calcott, prima dintre acestea incercand sa refaca trecutul misterios al strabunicii Caroline si al bunicii Meredith. Pentru ca se apropia Craciunul, cele doua femei aleg sa isi petreaca sarbatorile de iarna in vechea casa a lui Meredith, chiar daca amintirile care bantuie locuinta nu sunt dintre cele mai placute. Cu aceasta ocazie insa, Erica spera sa incheie niste socoteli cu existenta lor problematica si plina de secrete confuze.

Ajunsa la conacul Storton, Erica este surprinsa sa il reintalneasca pe Dinny, prietenul lor din copilarie de care devine din ce in ce mai constienta ca este indragostita, desi anterior fusese iubitul surorii ei, Beth. Dinny afiseaza insa o raceala vadita, care o descurajeaza deseori, insa care totodata o ambitioneaza sa afle care ar putea fi motivul unui astfel de comportament.

Relatia dintre cei doi evolueaza de la formalism la incredere si intr-un final la iubire, dupa indelungi negari si piedici care le apar in cale. Apropierea dintre ei poate avea loc doar in momentul in care un mare secret care planeaza asupra vietilor lor este in sfarsit dezvaluit.

Erica se straduieste sa controleze toate sforile care pot duce la rezolvarea enigmelor responsabile cu umbrirea existentei familiei ei. Ea trebuie sa dea dovada de rabdare, inteligenta, spirit de observatie si empatie pentru a-i face pe cei din jur sa contribuie la planul ei de reconstituire a intamplarilor din trecut. Se loveste deseori de refuzul ferm al lui Dinny si al lui Beth de a-i spune care este secretul tenebros care le provoaca atata nefericire si din cauza caruia sora ei a suferit de depresie.

“Mostenirea” familiei Calcott este reprezentata de pacate vechi si dureroase, greseli care nu au mai putut fi reparate si regrete care au stricat echilibrul generatiilor urmatoare. Totul pare incuiat intre zidurile reci, umede, in praful casei vechi din Storton si in mobilierul cu lucrurile batranesti ale lui Meredith.

Desi Erica este motivatia pentru care trecutul este rememorat, si astfel ea ar putea fi considerata personajul central al romanului, totusi cel mai interesant personaj, dupa parerea mea, este reprezentat de Caroline, cea care declanseaza tot firul existentei familiei Calcott.

Totul pleaca de la bunica Meredith, prezentata prin ochii inspaimantati ai copiilor Dinny, Erica si Beth, care au cunoscut-o drept o persoana rece, rea si neiertatoare. Meredith s-a format insa astfel pentru ca nici ea nu a fost iubita de Caroline, o femeie vesnic ascunsa intr-o carcasa de dusmanie, nebunie si aversiune fata de cei din jur.

Si totusi, Caroline nu a fost asa dintotdeauna. In tinerete era o femeie frumoasa, hipersensibila si delicata, care a iubit pana la disperare un barbat deosebit. Ce a facut-o sa se schimbe radical si sa devina o cu totul alta persoana? Puteti afla daca cititi integral romanul, pe care il puteti comanda online de pe site-ul editurii All.

Autor: Katherine Webb An aparitie: 2011
Titlu: Mostenirea Pret: 34,90 lei
Nr. pagini: 432 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.0/10 (5 votes cast)
Katherine Webb - Mostenirea, 8.0 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Katherine Webb, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: All | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.