Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Hal Urban – Puterea cuvintelor

Articol postat de

Autor: Hal Urban;
Titlu: Puterea cuvintelor;

Suntem prin definitie fiinte care se exprima verbal. Si gesturile si mimica au rolul lor, insa inainte de toate, cuvintele reprezinta calea principala prin care ne exteriorizam gandurile, parerile si sentimentele. Hal Urban, specialist in psihologia succesului si speaker motivational, stie sa puna accent pe importanta lucrurilor pe care le spunem. In “Puterea cuvintelor“, el ne prezinta un aspect evident, insa pe care cei mai multi dintre noi il trecem prea usor cu vederea: cuvintele au capacitatea de a schimba, de a influenta, de a distruge sau de a salva…

Cati dintre noi sunt atenti la puterea pe care o pot avea cuvintele? Trecem foarte usor cu vederea multitudinea de lexeme si mesaje pe care le auzim zi de zi. Probabil constientizam cat de mult conteaza ceea ce spunem in momentul in care ranim pe cineva profund, de cele mai multe ori in cadrul unei dispute, sau dimpotriva, atunci cand reusim sa inseninam o persoana brusc, fara pic de efort, doar prin intermediul unor cuvinte potrivite.

Asadar, de cele mai multe ori vedem puterea cuvintelor doar in situatiile “extreme”. Atunci cand ne scapa un cuvant sau o fraza si vedem ca cel din fata noastra se schimba la fata: fie in rau, fie in bine. Si ulterior regretam ceea ce am spus sau, dimpotriva, ne bucuram ca am gasit, de cele mai multe ori involuntar, cuvintele care sa il ajute pe celalalt sa mearga mai departe.

Dincolo de bucurie si tristete, cele doua limite ale starii de spirit umane, mai putem constientiza puterea cuvintelor atunci cand vine vorba de persuasiune. Cum convingi un om sa faca ceea ce ii ceri, sa fie de acord cu tine, sa iti vina in ajutor sau sa cumpere ce ii vinzi tu? Puterea discursului argumentativ are o valoare inestimabila in special in business, atunci cand vine vorba de domeniile marketing si publicitate.

Insa pana la intrarea in sferele specializate, Hal Urban vorbeste despre limbajul de zi cu zi, raportandu-se pur si simplu la OM, detasat de orice incadrare si etichetare. Felul in care vorbim cu ceilalti, ceea ce spunem, voit sau inconstient, planuit sau intempestiv, ne defineste si totodata ne influenteaza relatiile interumane. Pentru ca trebuie sa recunoastem: cu un cuvant ne putem face un dusman sau, dimpotriva, ne putem gasi cel mai bun prieten.

In cartea de fata, autorul vrea inainte de toate sa ne ajute sa devenim constienti de imensa importanta a cuvintelor pe care le rostim. Dupa aceasta etapa de “introducere in domeniu”, Hal Urban ne invata sa vedem in special partea buna a limbajului si sa il folosim in scopuri cat mai ortodoxe: sa raspandim bucurie si calm la nivel verbal, sa ii ajutam pe ceilalti macar prin intermediul vorbelor si totodata sa ne infrumusetam viata cu ajutorul cuvintelor potrivite. Asa numitul limbaj pozitiv trebuie sa faca parte din arsenalul nostru zilnic la contactul cu societatea si cu cei apropiati, deoarece doar astfel vom avea succes in tot ceea ce facem.

Daca vreti sa aflati mai multe despre tot ce inseamna importanta limbajului si cum il puteti folosi eficient in relatiile interumane sau in domeniile profesionale, puteti comanda online “Puterea cuvintelor” de Hal Urban de pe site-ul editurii Amaltea.

 

Autor: Hal Urban An aparitie:
Titlu: Puterea cuvintelor Pret: 25 Ron
Nr. pagini: Editura: Amaltea
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Hal Urban - Puterea cuvintelor, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Hal Urban, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Amaltea | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.