Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Germania (ghid turistic)

Articol postat de

Titlu: Germania (ghid turistic);

Ai vrea / trebuie sa calatoresti in Germania sau pur si simplu vrei sa afli mai multe despre aceasta tara, al carei nume este atat de impunator in lumea de azi? Editura Aquila iti pune la dispozitie un ghid complet, de peste 380 de pagini, un ajutor de nadejde daca destinatia ta, cat de curand sau candva, este / va fi Germania. 

Ghidul turistic de fata pastreaza in mare parte aceeasi structura ca si toate celelalte ghiduri de profil realizate de Aquila: informatii despre istoria tarii, unde sunt amintite cele mai notabile evenimente care au avut loc de-a lungul timpului, precum si diverse trasaturi specifice pentru statul respectiv in ceea ce priveste domenii precum arta culinara, artele dramatice, arta moderna si cinematografia.

Ulterior, tara este impartita pe zone (Berlinul si statele din est, Munchen si partea de sud, Frankfurt si cele sapte state, Hamburg si coasta), fiecare in parte fiind descrisa prin diverse aspecte.

In istoria Germaniei, unul dintre cele mai importante momente este reprezentat, fara indoiala, de caderea Zidului Berlinului din 3 octombrie 1990, care a unit nu doar Berlinul de Est cu cel de Vest, ci mai ales pe cetatenii care simteau ca apartin aceluiasi stat, avand la baza aceleasi origini si aceleasi vise. Insa intotdeauna exista un “dar”, astfel ca ghidul trateaza si problemele care au aparut dupa unificare, care au dus la aparitia asa numitei “Ostalgii”, o nostalgie pentru Est, unde, desi standardele de viata nu erau ridicate, domnea insa un sentiment de solidaritate.

Ghidul trateaza si tema bucatariei germane. Unele dintre cele mai cunoscute produse culinare nemtesti sunt berea si painea. In ceea ce priveste berea, statul are o traditie de mai mult de 500 de ani de a pastra neatinsa puritatea acestei bauturi, care era realizata doar din hamei, malt, drojdie si apa. In alta ordine de idei, germanii se lauda cu o mare varietate a painii, acest produs de panificatie cu o simbolistica aparte. Daca ajungi in aceasta tara, vei putea gusta Bauernbrot (paine taraneasca), Vollkorn si Sonnenblumenbrot (paine integrala si paine cu seminte de floarea – soarelui) sau Brezeln (bucati de paine groasa si crocanta, presarate cu sare), care pot fi gasite in orice brutarie traditionala.

Si pentru ca am vorbit despre mancare, e cazul sa vorbim si despre ceva mai elevat. Ce ziceti de arta, fie ca ne referim la artele dramatice, la muzica sau pictura? Aflam ca arta a primit o sustinere puternica din partea statului, astfel ca sectorul cultural a inflorit nestingherit. In Germania exista mai mult de 150 de teatre, astfel ca aproape orice oras, indiferent de marime, are propriul teatru, opera sau companie de balet, angajatii fiind sustinuti din punct de vedere salarial exclusiv de stat, care le asigura diverse beneficii, precum si concedii platite. Un adevarat rai al artistilor si al oamenilor de cultura.

Dincolo de toate aceste informatii referitoare la Germania, ghidul iti ofera in special informatii despre locurile deosebite pe care nu trebuie sa le ratezi daca esti in vizita in aceasta tara. Printre acestea se numara:  centrul istoric din Berlin, Insula Muzeelor, orasul Brandenburg, orasul Leipzig (numit de Goethe cu doua secole in urma “Micul Paris”), Padurea Turingiana, Munchen, Padurea Neagra, Hamburg, coasta Marii Nordului si multe multe altele, fiind oferite de fiecare data si diverse ponturi referitoare la ce activitati si evenimente mai puteti lua parte daca ajungeti intr-o anumita zona.

Daca v-am starnit curiozitatea, puteti comanda online ghidul turistic complet Germania de pe shop-ul editurii Aquila.

 

Autor: An aparitie:
Titlu: Germania (ghid turistic) Pret: 62,9 lei
Nr. pagini: 406 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Germania (ghid turistic), 9.7 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Aquila 93 | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.