Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Eric Carle – Omida mancacioasa

Articol postat de

Eric Carle - Omida mancacioasaAutor: Eric Carle;
Titlu: Omida mancacioasa;

Cand vine vorba de literatura pentru copii, trebuie sa dai dovada de ingeniozitate. Cartile nu sunt doar carti, ci devin adevarate jucarii, menite sa atraga atentia copilului si sa ii dezvolte curiozitatea si imaginatia. Este si cazul cartii Omida mancacioasa de Eric Carle.

Autorul cartii, Eric Carle, a ajuns la venerabila varsta de 80 de ani. Ideea cartii a venit oarecum neasteptat, in timp ce barbatul in cauza isi alunga plictiseala gaurind hartie cu perforatorul. I-a trecut apoi prin cap sa creeze un personaj pentru o carte, si anume un viermisor, insa editorul i-a sugerat sa se opreasca la o omida, deoarece ar putea fi mult mai simpatica pentru cei mici. Astfel s-a nascut Omida mancacioasa, un personaj longeviv, cunoscut pentru prima oara in 1969, odata cu prima publicare a cartii omonime.

Micuta carte a fost tradusa in mai mult de 30 de limbi, meritul ei datorandu-se atat continutului inventiv, cat mai ales prezentarii grafice. Omida pare sa parcurga la propriu cartea, lasandu-i mici gaurele in paginile cartonate. Cartea, care se adreseaza copiilor pana in 6 ani, ii invata pe micii cititori cateva cuvinte de baza, cum ar fi zilele saptamanii, numerele pana la 5 si denumiri de fructe si alimente care pot fi asociate cu desenele.

Prin culori vii si desene simpatice, copilul este introdus in universul atragator al lecturii de la o varsta frageda. In plus, carticica propaga si ideea de speranta, innoire si optimism, prin transformarea omidei mancacioase intr-un “minunat fluture”.

Puteti comanda online “Omida mancacioasa” de pe site-ul editurii Cartea copiilor.

Autor: Eric Carle An aparitie: 2007
Titlu: Omida mancacioasa Pret: 17 RON
Nr. pagini: 16, decupate Editura: Cartea copiilor
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (10 votes cast)
Eric Carle - Omida mancacioasa, 10.0 out of 10 based on 10 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Eric Carle, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Cartea Copiilor | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.