Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Patricia Delahaie – Cum sa placi in trei minute

Articol postat de

Autor: Patricia Delahaie;
Titlu: Cum sa placi in trei minute;
Anul aparitiei: 2006;
Autor recenzie: Loredana Modoran;

Primele trei minute in care esti prezentat(a) cuiva sunt cruciale, spune autoarea, ele definesc relatia viitoare cu celalalt, “nivelul calitativ al primului contact determina continuarea relatiilor”. Patricia Delahaie nu vine cu o reteta miraculoasa, ci cu o colectie de sfaturi de bun-simt, pe care adesea le ignoram sau le uitam. Aspectul fizic, mimica, gesturile si cuvintele cu care ne adresam pentru prima data unei persoane trebuie atent gandite. Sfaturile autoarei sunt ilustrate in Cum sa placi in trei minute cu intamplari reale, din cotidianul propriu sau al prietenilor ei.

Patricia Delahaie insista asupra importantei politetii: in orice situatie ne aflam, trebuie sa incepem, neaparat, printr-o formula de politete si un suras. “Politetea e cea care unge cu ulei rotitele comunicatiei”. Amabilitatea si claritatea vorbelor noaste ii fac pe ceilalti mai cooperanti, mai dispusi sa ne aloce din timpul lor.

Pentru a fi retinuti de celalalt, autoarea ne indeamna sa ne cream singuri o particularitate: o pereche de ochelari cu o forma originala, o brosa deosebita, etc. si sa preluam initiativa discutiei, fara a o acapara insa. Nimic nu este mai neplacut decat o persoana care sporovaieste intr-una, iar noi sa fim obligati sa o ascultam si sa empatizam cu ea.

Fara a fi dedicata flirturilor intre barbat si femeie, cartea contine si cateva recomandari de acest gen, mai ales pentru cei timizi. Autoarea ii indeamna sa fie increzatori in ei si le propune cateva exercitii pentru combaterea sfiiciunii.

Patricia Delahaie subliniaza si cat de mult vorbesc hainele noastre despre noi. Plecand de la haine ne putem face o impresie despre o persoana. Dezordinea vestimentara a cuiva este sinonima cu o dezordine intelectuala. La fel, o tinuta mult prea intarziata de moda actuala este revelatoare de inhibitii. „Femeia de 30 de ani, nemachiata, cu coada de cal si scurta din balana de iepure, arata ca nu s-a maturizat”, spune autoarea.

Stilul de imbracaminte aduce indicii referitoare la tipul persoanei, la dialogul pe care il putem purta si la lungimea de unda pe care ne putem situa. Astfel, cu o femeie sexy, avem, inevitabil, raporturi de seductie, cu o femeie sportiva putem vorbi de gimanstica, alimentatie corecta si exemplele autoarei continua.

Consider ca volumul de fata nu schimba viata oamenilor, asa cum emfatic scrie pe coperta, insa, respectand sfaturile autoarei, vom aduce un plus de calitate in relatiile noastre cu ceilalti. Poate fi comandat online de pe siteul editurii Amaltea, din colectia C&A – Motivational.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Patricia Delahaie - Cum sa placi in trei minute, 6.7 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Patricia Delahaie, _Comentator: Loredana Modoran, Editura: Amaltea | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.