« Rowena si Rupert Shepherd – 1000 de simboluri | Pagina principala | David A. Aaker – Strategia portofoliului de brand »

Fara autor – Retetele gospodinei moderne
Articol postat de Alex Sima
Autor: Fara autor;
Titlu: Retetele gospodinei moderne;
A aparut in anul: 2000;
Autor recenzie: Loredana Modoran;
Am primit cartea si dupa cateva minute de reticenta in care m-am intrebat care e de fapt scopul cadoului, gatesc prost sau, dimpotriva, am potential si ar trebui sa incerc mai multe mancaruri, am inceput sa o rasfoiesc. Nu mai stii ce sa gatesti sau nu stii deloc sa gatesti? Nu ai un buget prea mare si totusi vrei sa mananci diversificat? Esti ocupat(a) si cauti retete rapide? Retetele gospodinei moderne este solutia optima pentru un stomac fericit. Cartea contine sute de retete de aperitive, supe, sosuri, mancaruri de baza, salate, deserturi si bauturi, in cele mai inedite combinatii de ingrediente.
Am gasit o gramada de retele pe care le-am pus pe lista trebuie sa le incerc. Primele pe lista se afla gogosile de cartofi. Cartofii se fierb, se paseaza si se amesteca cu faina si ou. Se face astfel un aluat din care se taie gogosile, in interiorul lor se pune cascaval sau sunca si se prajesc in untura/ulei. Destul de simplu si ieftin. Astept sa apara visinele pe piata si o sa incerc o supa de visine. Pare un desert delicios si fiindca se serveste rece, cu frisca, este perfect pentru zilele calduroase de vara. Tot cu visine si tot desert rece, am gasit o reteta de galuste de visine cu sos de lapte. Daca nu aveti oroare de cuptor, ca mine, puteti incerca o prajitura cu caise sau saratele cu chimen.
Pana acum eu am incercat doua retete, niste chiftelute din cartofi, pe care le-am servit cu smantana si salata asortata si o supa de fasole verde, la care, din pacate, am dat gres pentru ca nu am respectat reteta intocmai din lene sa mai cobor pana la chiosc. Mi-a iesit un hibrid intre supa si ciorba, comestibil totusi si oarecum gustos.
Imi place cartea si o recomand tuturor, nu doar gospodinelor moderne, cum discriminator face trimitere titlul, ci si barbatilor moderni, care trec peste oboseala, lene si poate prejudecati si isi astepata sotia/iubita cu masa pregatita. O puteti comanda online de pe siteul editurii Aquila 93.
Descoperirea unui nou fel de mancare face mai mult pentru fericirea umanitatii decat descoperirea unei stele noi.
Zice Brillat Savarin si tind sa ii dau dreptate.
Subiecte: _Autor: Fara autor, _Comentator: Loredana Modoran, Editura: Aquila 93 | Nici un comentariu »