Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Shoko Tendo – Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza

Articol postat de

Yakuza moonAutor: Shoko Tendo;
Titlu: Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza;
Autor recenzie: Ioana Visa;

Shoko Tendo este fiica unui lider al mafiei japoneze yakuza. Povestea ei incepe cu o copilarie linistita si lipsita de griji. Familia sa este una instarita, iar fata este prea mica sa intelegea cine este tatal adevarat si din ce fel de afaceri provin banii familiei.

Pe masura ce Shoko atinge adolescenta incep si apara si problemele. Autoarea cartii Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza povesteste despre experientele proprii cu abuzul de droguri, violenta si agresiunile sexuale repetate. Dupa ce fuge de acasa de mai multe ori, Shoko este inchisa la scoala de corectie si aparent abadonata de familie. Aceasta insa nu considera ca e cazul sa-si schimbe stilul de viata.

Shoko intretine relatii amoroase cu barbati casatoriti, care erau, de asemenea, membri ai mafiei japoneze. Partenerii ei sunt violenti si Shoko ajunge nu doar o singura data la urgente din cauza batailor pe care le primeste. In scurt timp, Shoko devine dependenta de cel mai puternic drog din Japonia, speed, stupefiant asemanator heroinei. Sanatatea ei se agreveaza si in curand intra intr-o depresie puternica.

Totusi personajul isi gaseste stabilitatea si reuseste sa isi schimbe comportamentul distructiv. Paradoxal, unul din punctele de pornire pe drumul cel bun il reprezinta realizarea unui tatuaj pe cea mai mare parte a corpului. Pasarile Phoenix si dragonii tatuati pe spate, alaturi de o curtezana medievala cu un san dezgolit si un cutit intre dinti simbolizeaza departarea de primii sai ani de viata. Shoko se casatoreste cu un barbat care o iubeste si munceste ca hostesa pentru a-si familia sa depaseasca dificultatile financiare. Shoko povesteste si despre traumele cauzate de pierderea ambilor parinti.

Cartea este o lectura usoara, dar care impresioneaza prin autenticitate si sinceritate, mai mult decat prin valoare literara. Autoarea scrie fara retinere in Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza despre experientele negative din viata ei si isi recunoaste greselile. Desi a fost supusa constant atat abuzului fizic, cat si psihic, Shoko isi gaseste echilibrul si isi indreapta viata, reusind sa-si atinga visul din tinerete: acela de a deveni scriitoare. Este un exemplu de urmat, in sensul ca oricat de mari sunt obstacolele care i-au fost puse in cale, Shoko a reusit sa iasa la lumina si sa produca lucruri pozitive din experienta unei vieti tumultoase.

Autor: Shoko Tendo An aparitie: 2009
Titlu: Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza Pret: 29 RON
Nr. pagini: 450 Editura: Pandora M
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.6/10 (16 votes cast)
Shoko Tendo - Yakuza Moon. Memoriile unei fiice de jakuza, 8.6 out of 10 based on 16 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Shoko Tendo, _Comentator: Ioana Visa, Editura: Pandora M | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.