Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Sebastian A. Corn – Andrenergic

Articol postat de

Sebastian A. Corn - AndrenergicAutor: Sebastian A. Corn;
Titlu: Andrenergic;

Ei bine, cunoscatorii stiu ca Sebastian A. Corn scrie energic si placut, atat ochiului, care urmareste usor textul, cat si mintii, care face conexiuni nebanuite. Andrenergic a fost scrisa acum ceva vreme, aparand pentru prima oara in 1994, dar subiectul pe care il trateaza este la fel de interesant ca atunci, cand totusi nu existau tehnologii care au aparut intre timp si pot fi asemanate intr-o oaresce masura unora din carte.

Insa trebuie sa marturisesc, povestirea de fata nu este in mod clar destinata celor care nu sunt pasionati de science fiction, si in mod cert nu e cel mai bun text al autorului. Nu-mi pot decat imagina ce reactii ar avea citind-o unii dintre cunoscutii mei care cand aud de SF mai ca nu-si fac rapid cruci.

Textul lui Sebastian A. Corn abunda de termeni inventati sau bizari, si din punctul asta de vedere la inceput nu ai nici o sansa sa iti dai seama la ce se face referire. Trebuie sa parcurgi cateva pagini bune ca sa intri in paine cum se cuvine. Din fericire, odata ce ai facut asta, poti sa te lasi linistit pe spate si sa te bucuri de calatorie. Dar, ca sa ajungi acolo, ai nevoie de putintica rabdare. Fara ea, o sa te impotmolesti si n-o sa-i dai cartii o sansa.

Ca sa va dau o mostra: turboskelli (care nu stiu din ce motiv mi-a adus in cap imaginea domnisoarei agent Scully din Dosarele X, in mod Turbo), aleuxyl, spatiofori.

Cum cartea are putin peste 100 de pagini, povestea nu are timp de artificii, si merge suficient de liniar. Personajele sunt in acelasi timp simple din punct de vedere al motivatiilor, insa in acelasi timp ciudat construite, si uneori nu iti lasa impresia ca ar putea fi vorba de persoane reale. Dar, hei, nu putem sa aflam daca veridicitatea lor s-ar aplica peste muuulti, muulti ani, cand cele scrise vor deveni realitate.

Andrenergic reuseste asadar sa fie in acelasi timp o carte de citit in autocar sau tren, dar suficient de interesanta incat sa nu-ti permita sa te relaxezi. E o carte pentru fanii genului, si-mi vine greu sa cred ca poate atrage dupa lecturare noi clienti catre acesta. O puteti comanda online de pe siteul editurii Millennium Press. Un dram de idei despre poveste puteti afla si in textul scris de Florin Pitea, dar fiindca, repet, lungimea textului e restransa, ar fi de dorit sa evitati a citi prea mult despre carte daca nu vreti sa va faceti idei despre cum se termina.

Autor: Sebastian A. Corn An aparitie: 2009
Titlu: Andrenergic Pret: 15 RON
Nr. pagini: 112 Editura: Millennium Press
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 7.9/10 (11 votes cast)
Sebastian A. Corn - Andrenergic, 7.9 out of 10 based on 11 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Sebastian A. Corn, _Comentator: Alex Sima, Editura: Millennium Press | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Sebastian A. Corn – Andrenergic”

  1. Alex S. Says:
    10, 10, 2009 la 6:16 pm

    De curand am achizitionat si eu aceasta carte, intr-o incercare de a ajunge “la zi” cu sf/f-ul romanesc. As vrea sa cred ca nu sunt un novice al genului si categoric nu las o carte din mana la primul semn ca ceva “nu se leaga”.
    Ai punctat foarte bine problema termenilor inventati de catre autor. A fost primul lucru care mi-a sarit in ochi, si din obisnuinta am dat la sfarsitul cartii in speranta unei anexe care sa ofere ceva informatii despre terminologia folosita. Cand am vazut ca lipsesc cu desavarsire, m-am amagit ca vor fi explicati intr-un capitol mai incolo (cum se intampla uneori in acest gen – autorul rezervandu-si un capitol sau mai multe in care insereaza explicatii despre stiinta din spatele lumii construite de el, practic de ce functioneaza asa cum functioneaza si nu altfel). Si uite-asa am ajuns la sfarsitul cartii – daca nu avea doar 100 de pagini, mai mult ca sigur ca as fi lasat-o balta.

    Concluzia mea, chiar daca mai dura decat a dvs, d-le Sima, este ca aceasta este genul de carte distrusa de o imaginatie mult prea bogata a autorului si incapacitatea acestuia de a decodifica termenii inventati.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.