Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii

Articol postat de

Titlu: Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii;

O imbinare perfecta intre o enciclopedie si un album, Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii este o carte scrisa pentru acei turisti care aleg destinatiile in functie de originalitatea  constructiilor dintr-un anumit oras. Totodata, poate fi si cadoul ideal daca aveti un copil si doriti sa-i imbogatiti cultura generala, educandu-i si flexibilitatea estetica. Ilustratiile si informatiile unesc tari, continente si civilizatii, oferindu-i privirii tot ce-au avut secolele mai frumos.

Volumul ii impaca atat pe iubitorii artei din Antichitate sau Renastere , cat si pe cititorii fascinati mai degraba de inovatiile din secolul vitezei si al constructiilor grandioase din zona economica (hidrocentrale sau cladiri de birouri zgarie-nori). Cele saptezeci de constructii sunt prezentate in sapte capitole: Biserici, moschei, temple si sanctuare, Palate si castele, Cladiri publice si de stat, Turnuri si zgarie-nori, Poduri, cai ferate si tuneluri, Canale si baraje, Statui gigant.

Fiecare capitol al cartii va reflecta originalitatea si diversitatea culturala. De la Hagia Sofia si Sagrada Familia, de la Topkapi la Kremlin, de la Parlamentul din Londra la Pentagon, de la Metroul din Moscova la Podul Golden Gate…si calatoria intre stiluri arhitectonice foarte diferite continua. Fiecare palat, lacas de cult sau cladire oglindesc evolutia umanitatii si a viziunii asupra frumosului. Grandoarea si abundenta decorativa vor fi constrazise de formele geometrice si de simplitatea constructiilor avangardiste, in care dantelaria excesiva a detaliilor este inlocuita de formele inspirate din arta abstracta. Totusi, autorii volumului propun o conciliere a gusturilor “care nu se discuta”, pledand mai ales pentru intelegerea fiecarei epoci si pentru cizelarea estetica.

Inainte de-a fi tentat sa treaca la pagina urmatoare, refuzand incadrarea unei constructii in categoria de “minune arhitectonica”, privitorul va fi atras de informatiile privind intentia si mesajele transmise de marii artisti vizionari. Fiecare minune cladita este insotita de fotografii, in care sunt redate mai ales detaliile ce-o transforma intr-o creatie unica pentru o anumita epoca. Pe langa cele 352 de ilustratii, volumul include si multe informatii pretioase, legate de biografia marilor arhitecti si ai suveranilor sau ai oamenilor de afaceri care i-au angajat. Nu sunt ignorate nici datele privind tehnicile folosite de constructori, expuse intr-un mod accesibil. Asadar, nu vor fi nedreptatiti nici acei cititori pasionati de amanuntele decorative ale unei biserici gotice sau ale unui palat oriental, si nici aceia interesati de tehnicile inovatoare utilizate de marii arhitecti, fie ca este vorba despre schelele de bambus folosite la ridicarea unui templu din sudul Indiei sau la construirea unui baraj din America de Sud.

Un alt punct forte al acestui volum este scoaterea in relief a diferentelor estetice si tehnice dintre marile cosntructii din spatiul occidental si cele din tarile orientale. De exemplu, cand este prezentat marele templu din Byodo-in, construit in timpul perioadei medievale din Japonia, autorii sunt interesati si de originalitatea arhitecturii din lemn, ce-a rezistat in spatiul nipon datorita unor tehnici de imbinare a componentelor din structura unor temple sau palate, astfel incat sa reziste in fata cutremurelor si-a umezelii.

Cei pasionati de arhitectura moderna, vor avea parte de imagini si de informatii utile privind mari centre ale culturii, precum Sagrada Familia, sediile din New York si Bilbao ale Muzeului Guggenheim, Centrul Pompidou sau Opera din Sydney. Pentru aceia care prefera amestecul de stiluri sau de reinterpretarea clasicului in secolul XX, autorii prezinta si palatul unui celebru mogul media din California ( Randolph Hearst).

Indiferent de stilul artistic preferat, veti gasi multe surprize in acest volum si veti dori sa includeti in lista viitoarelor destinatii preferate zone si orase la care nu v-ati fi gandit pana acum. Puteti comanda online cartea Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii de pe site-ul editurii Aquila.

Autor: An aparitie: 2008 (actuala editie tradusa)
Titlu: Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii Pret: 94.9 RON
Nr. pagini: 304 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Saptezeci de minuni arhitecturale ale lumii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Aquila | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.