Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Jose Saramago – Cain

Articol postat de

Autor: Jose Saramago;
Titlu: Cain;

Un scriitor genial, asa cum este si Jose Saramago, va cere o rejudecare a cazurilor in care personajele biblice negative au fost condamnate.  Fanaticii le vor clasate, dar aceste cazuri sunt reinterpretate dupa ce s-au invocat nuantele sufletesti din spatele actelor. In ultimul sau roman, Cain, Saramago a vrut sa-l umanizeze pe fratele cel rau, invinuindu-l pe Creator de neglijenta atunci cand nu i-a dat atentie unui fiu chinuit de abandon, vinovatie si neputinta. Scriitorul portughez pare un psiholog ce vrea sa ne arate ranile din interiorul celui plin de indoieli, care s-a simtit respins, transformandu-si durerea in ura. In viziunea lui Saramago, Cain aduna toate vanitatile, tentatiile si defectele pe care altii nu si le asuma, refuzand sa le inteleaga inainte de cauta un tap ispasitor. Cain este umbra aruncata asupra unei inocente artificiale. Pentru habotnici, romanul este iconoclast, o blasfemie fara limite, dar pentru iubitorii de literatura, Cain este un testament artistic, prin care Jose Saramago indeamna la compasiune si autocunoastere. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

Autor: Jose Saramago An aparitie: 2012 (tradusa in limba romana)
Titlu: Cain Pret: 18.71 RON
Nr. pagini: 160 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Jose Saramago - Cain, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Jose Saramago, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.