Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Gheorghe Craciun – Femei albastre

Articol postat de

Autor: Gheorghe Craciun;
Titlu: Femei albastre;

Femeile din trecut sunt pentru barbatul inclinat spre autoanaliza ceea ce poate fi nudul pentru niste pictori: o tema inepuizabila si mereu pregatita sa i se infatiseze sub alte culori, mesaje afective sau destainuiri in surdina, criptate de paravanul unui corp metamorfozat sub presiunea furtunilor sufletesti. Aceste femei se perinda tecticos prin amintirile unui avocat retras intr-un orasel austriac pentru a-si finaliza teza de doctorat. Una este intruchiparea tihnei, alta pastreaza urma placerilor simple, alta este dramatismul in persoana, amestecat cu nevroza, si ultima este un star de cinema inabordabil. Ce au in comun aceste femei? Aplecarea spre culoare, iar majoritatea prefera o nuanta rara de albastru. Un albastru care se prelinge matasos printre amintirile disparate pentru a le aduce laolalta si a le tine legate cand sunt gata sa fragmenteze pentru totdeauna un trecut erotic volatil. Romanul Femei albastre, scris de Gheorge Craciun, unul dintre optzecistii cei mai populari in randul pasionatilor de literatura, este o lectura potrivita mai ales pentru cei capabili sa aprecieze rafinamentul unei calatorii spre trecutul afectiv, unde siluetele unor prezente seducatoare se lasa ghicite prin valul unor voluptati amanate, dar capabile sa intarate inca de la primele cuvinte, prin emotiile pe care intuiesti ca le vor lasa in urma. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe BookMag.

 

Autor: Gheorghe Craciun An aparitie: 2013
Titlu: Femei albastre Pret: 21.71 RON
Nr. pagini: 264 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (35 votes cast)
Gheorghe Craciun - Femei albastre, 10.0 out of 10 based on 35 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Gheorghe Craciun, _Comentator: Adriana Gionea, Editura: Polirom, Libraria: Elefant.ro | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.