Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Sheila Ostrander – Tehnica invatarii rapide

Articol postat de

Sheila Ostrander - Tehnica invatarii rapideAutori: Sheila Ostrander, Lynn Schroeder, Nancy Ostrander
Titlu: Tehnica invatarii rapide

Dupa cum ii spune si titlul, Tehnica invatarii rapide, cartea este dedicata modalitatilor prin care o persoana sa invete mai usor si mai repede. Cartea are trei parti. Prima contine notiuni generale, mai mult teoretice. Cea de-a doua este manualul invatarii rapide, iar partea a treia contine exercitiile care ne-ar putea ajuta sa invatam mai repede.

Recunosc ca, desi prima parte contine lucruri interesante, am sarit peste cateva subcapitole pentru ca ma interesa mai mult partea practica. Totusi, in prima parte puteti gasi multe exemple: cum fac angajatii IBM sa invete si sa se relaxeze in acelasi timp, citate ale unor oameni faimosi precum Bill Clinton sau modalitati prin care oamenii isi schimba starea de spirit.

Un prim pas spre invatarea rapida, spun autorii, este relaxarea sau, altfel zis, controlul stresului. Pentru acest lucru sunt explicate in amanunt o serie de exercitii de relaxare precum: baia de sunete, dusul de putere, autogenia, relaxarea progresiva, respiratia puterii mintii s.a.m.d. Autorii explica pas cu pas cum sa atingem starea optima pentru invatarea rapida. Cert este ca metodele de relaxare propuse in carte pot fi folositoare oricand, nu numai inainte de a invata.

Cititorul este sfatuit sa foloseasca muzica baroca drept muzica invatarii rapide. Mai mult, in carte se gaseste o lista cu nume de astfel de melodii. Iata cateva exemple: Simfonia „Praga” a lui Mozart, valsurile lui Chopin, largo din „Iarna” a lui Vivaldi, Pachelel cu al lui Canon in Re. Din nefericire, nu veti gasi sa ascultati, pe Youtube cel putin, compozitorii contemporani propusi in carte precum: Janalea Hoffman, William Duncan sau Andre Gagnon.

Respiratia profunda si ritmica oxigeneaza creierul, iar oxigenul este combustibilul invatarii si memoriei

Respiratia ritmica, transeele ritmice de informatie si intonatiile (normal, soptit, poruncitor) sunt alti pasi pentru o invatare rapida.

Acum incepe sa ritmezi respiratia. Inhaleaza cat numeri pana la 4. Retine aerul cat numeri pana 4. Expira cat numeri pana la 4. Fa pauza cat numeri pana la 4.

Prin combinarea muzicii cu informatia spusa ritmat se pot inregistra caseta de invatare rapida. Acestea, spun autorii, vor ajuta la invatarea rapida. In plus, pot fi ascultate oriunde, chiar si cand mergeti pe strada.

O vad mai mult ca pe o carte care te invata cum sa te relaxezi, decat cum sa inveti, dar chiar si asa este o lectura placuta.

Ti-ar placea sa inveti de doua pana la cinci ori mai repede, fara niciun stres?

Atunci, citeste cartea!

Puteti comanda online Tehnica invatarii rapide de Sheila Ostrander de pe siteul editurii Amaltea.

Autor: Sheila Ostrander, Lynn Schroeder, Nancy Ostrander An aparitie: 2003
Titlu: Tehnica invatarii rapide Pret: 22 RON
Nr. pagini: 358 Editura: Amaltea
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.7/10 (9 votes cast)
Sheila Ostrander - Tehnica invatarii rapide, 9.7 out of 10 based on 9 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Sheila Ostrander, _Comentator: Adina Antonie, Editura: Amaltea | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.