Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Stephen King – Christine

Articol postat de

Autor: Stephen King;
Titlu: Christine;
Anul aparitiei: 1983 la ei, 2004 la noi;
Autor recenzie: Adina Antonie;

***** Romanul prezinta exact relatia tandra, magica, dar salbatica si periculoasa dintre Christine si proprietarul ei. Desi din baiatul care nu atrage prin fizic si batjocorit de toti, Arnie devine un alt om, indragit de fete si de care se tem ceilalti, el incepe sa aiba numai necazuri. Nu se mai intelege cu parintii, isi pierde prietenii, devine gelos peste masura, practic spiritul masinii pune stapanire pe Arnie.

Am intors, gandindu-ma ca probabil este una dintre micile glume subtile ale lui Arnie. Dar nu era asa. Arnie era pierdut, cu catel, cu purcel. Se indragostise.

***** Poate ati putea crede din primele randuri ale romanul ca Stephen King vorbeste despre dragostea pe care Arnie o poarta unei fete, dar nu este asa. Arnie se indragosteste de o masina si nu orice masina – un Plymouth Fury model 1958.

Banuiesc ca ati putea sa considerati aceasta ca fiind povestea unui triunghi de indragostiti – Arnie Cunnigham, Leigh Cabot si, bineinteles, Christine. Dar, doresc sa intelegeti ca prima a fost Christine. Ea a fost prima dragoste a lui Arnie […] singura lui iubire adevarata.

,scrie King in Prolog.

***** Dennis, prietenul cel mai bun al lui Arnie, isi da seama ca e ceva ciudat la mijloc si incepe sa investigheze trecutul masinii si proprietarii ei. El afla ca in masina au murit doua persoane intr-un mod ciudat. Arnie devine practic complice fara sa stie la crime, masina pe care o adora atat incepe sa omoare persoane care i-au facut rau proprietarului ei si chiar si persoane dragi lui.

***** Relatia dintre Arnie si Leigh se raceste, cei doi se despart, iar Leigh ajunge in bratele lui Dennis. Christine incearca sa o omoare pe Leigh, dar in final cade intr-o capcana intinsa de Dennis. Intre Christine si Dennis are loc o lupta, viitorul lui Arnie e la mijloc.

***** Misterul si suspansul fac din roman unul demn de citit. Cititorul nu va lasa cartea din mana pana la final, cand va afla ce sau cine se ascunde in spatele masinii si crimelor. „Christine” e altfel decat alte romane ale lui Stephen King. Daca celelalte erau doar inspirate din viata sa, acesta pare a fi exact o intruchipare a unui moment din viata lui Stephen. Autorul pare sa fie unul si acelasi cu Dennis. Intr-o poveste care prinde, Arnie este exact adolescentul american. Maturizat rapid, adora masinile si nu isi asculta parintii.

***** Suspans si horror acestea sunt cele doua cuvinte care definesc cel mai bine romanul lui Stephen King. Puteti comanda online Christine de pe siteul Nemira.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Stephen King - Christine, 10.0 out of 10 based on 1 rating
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Stephen King, _Comentator: Adina Antonie, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.