Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Francis Scott Fitzgerald – Marele Gatsby

Articol postat de

Francis Scott Fitzgerald - Marele GatsbyAutor: Francis Scott Fitzgerald;
Titlu: Marele Gatsby;

Sincera sa fiu, Marele Gatsby mi-a atras atentia recent, cand am auzit de ecranizarea din acest an. Iar dupa ce am citit cartea, sunt cu atat mai curioasa sa vad cum va fi transpusa povestea pe marele ecran.

Inainte de toate, ne putem intreba: de ce Marele Gatsby? Eu m-am intrebam si am gasit doua posibile variante de raspuns: Gatsby este Mare la o prima vedere datorita bogatiei de care dispune, opulentei pe care o afiseaza si misterului in care este invaluit. Astfel, Gatsby este ascuns intr-o grandomanie care se va dovedi ulterior doar aparenta.

Ulterior, personajul principal va fi Mare pentru ca va dovedi ca are un suflet marinimos, este un barbat capabil sa iubeasca plenar, absolut, cum ar spune Camil Petrescu, iar puterea lui de sacrificiu pentru femeia iubita depaseste orice imaginatie. Sau in orice caz, pare greu de aplicat in realitate.

Asadar, Gatsby este un barbat si un om deosebit. Insa reuseste sa se indragosteasca de femeia nepotrivita la momentul nepotrivit. Va invit sa cititi intreaga recenzie pe Bookmag.

Autor: Francis Scott Fitzgerald An aparitie: 2013
Titlu: Marele Gatsby Pret: 15 lei
Nr. pagini: 216 Editura: Polirom
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Francis Scott Fitzgerald - Marele Gatsby, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Francis Scott Fitzgerald, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Polirom | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.