Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Sonia Choquette – Ai incredere in propriile instincte

Articol postat de

Autor: Sonia Choquette;
Titlu: Ai incredere in propriile instincte;
Autor recenzie: Maria Manaila;

Autoarea dedica cartea “Ai incredere in propriile instincte” unor fiice carora, desigur, le doreste tot binele si incearca sa initieze cititorii in arta de a-si asculta instinctul, de a actiona sub impulsul care spune omului cum sa procedeze. Mai exact, sa-si asculte intuitia.

Autoarea nu insista asupra faptului ca intuitia este o calitate pe care oamenii o au mai mult sau mai putin. Ideea lansata de Sonia Choquette inca de la inceputul cartii se confirma pe parcurs:

Inca si mai important e faptul ca avem nevoie de acest al saselea simt ca sa ducem la indeplinire scopul vietii noastre pe acest pamant, ca sa fim senini si fericiti.

Oricum cartea este deosebit de instructiva prin informatiile pe care le primesc cititorii referitoare la incercarea de a spori intuitia ca sa le fie mai bine.

Referitor la neimplicarea in viata celor din jur de genul ,,De te-ndeamna, de te cheama / Tu ramai la toate rece”, aici problema este complexa si oricum discutabila. Toti ne-am dori sa avem langa noi oameni veseli care gandesc pozitiv, luptatori care reusesc in viata. In realitate viata ne aduce in fata multi, prea multi pesimisti pentu care ,,Nu” este un principiu de viata ( nu pot, nu cred, nu stiu etc.)

Intr-o epoca in care oamenii se izoleaza chiar daca pretind ca lucreaza in echipa, este clar ca acel vechi proverb ,,Nu este un om adevarat acela care nu are macar un prieten cumsecade”, si-a pierdut valoarea.

Mesajul ,,din culise” si vocea subconstientului atunci cand se fac auzite, cand pot fi auzite constituie de multe ori cheia succesului in viata. Ofera oportunitatea – acel ,,a prinde ultimul tren” uneori. Autoarea indeamna cititorul ,,Asteptati-va la miracole!” Si este foarte bine ca o face ca oamenii sa fie mai optimisti, mai increzatori in ziua de maine.

In fine – dar nu lipsit de importanta – este faptul ca indeamna cititorul sa caute binele, fericirea, multumirea. Sa nu se considere o victima si sa vegeteze. Sa caute, sa caute, sa caute binele in fiecare clipa.

In capitolul ,,Despre ras” atrage atentia asupra importantei acestuia in viata noastra:

Una dintre cele mai bune metode de a avea inima usoara este, pur si simplu, sa radeti mult, pentru ca asta va ridica instantaneu energia, va deschide inima si va inalta vibratiile fara nicun efort. Rasul nu numai ca va ridica constienta la o frecventa mai clara si mai inalta, el va si curata si va reface aura, va vindeca spiritul si va energizeaza sufletul.

Cartea ofera multa bucurie cititorilor si ii indeamna spre meditatie, dar si spre actiune. Cred ca cititorii ii vor multumi autoarei nu numai pentru informatiile primite, cat si pentru faptul ca ei vor intelege mai bine ce se petrece in jurul lor, cum sa actioneze si cum sa foloseasca oportunitatile asa incat intuitia sa devina acea ,,mare speranta” pentru oameni. Invitatia spre o viata senzitiva este evidenta:

Este calea viitorului si este ceva necesar, daca speram sa atingem vreodata pacea si armonia pe aceasta planeta pentru toti locuitorii ei.

Scrisa intr-o maniera de un inalt nivel intelectual, usor de lecturat, cartea se adreseaza unei ample mase de cititori pe care-i consider foarte norocosi (fapt valabil si pentru mine) ca au avut prilejul sa tina in mana o opera de o certa valoare.

 

Autor: Sonia Choquette An aparitie: 2009
Titlu: Ai incredere in propriile instincte Pret: 26 lei
Nr. pagini: 350 Editura: Prestige
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Sonia Choquette - Ai incredere in propriile instincte, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Sonia Choquette, Editura: Prestige | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.