Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Thomas Wilson Cathcart, Daniel Martin Klein – Platon si ornitorincul intra intr-un bar

Articol postat de

Platon si ornitorinculAutor: Thomas Wilson Cathcart, Daniel Martin Klein;
Titlu:Platon si ornitorincul intra intr-un bar;
Autor recenzie: Ioana Visa;

Cartea Platon si ornitorincul intra intr-un bar a fost initial refuzata de 40 de edituri, dar in scurt timp a devenit un bestseller international tradus in 20 de tari.  „Platon and a platypus Walk Into a Bar… Understanding Philosophy Through Jokes” – titlul original al cartii explica cel mai bine ceea ce isi propun autorii si anume intelegerea filosofiei prin intermediul bancurilor sau filosdotica.  Această carte este dedicata tutror celor care au urmat un curs de filosofie sau pur si simplu au intrat in contact cu concepte filosofice si in loc sa-si lamurească anumite dileme au sfarsit prin a-si pune mai multe intrebari.

Autorii, ambii absolventi de studii filosofice la Harvard si prieteni de o viata, acopera o arie variata de concepte, de la agnosticism la zen, de la hermeneutica, la eternitate. Cartea nu este structurata cronologic, ci in functie de structura cursurilor specializate pe discipline filosofice si a intrebarilor pe care si le-au pus autorii dupa ce terminau aceste cursuri.

Cathcart si Klein propun o abordare originala, ei expun in acesta carte numeroase glume care au substrat filosofic si arata posibila similaritate dintre bancuri si filosofie.

“Filosofia si anecdotele au izvorat dintr-un impuls identic- acela de ne buimaci modul in care percepem lucrurile, de a intoarce lumea cu susul in jos si a scoate la lumina adevarurile ascunse, adesea stanjenitoare despre viata. Ceea ce un filosof numeste revelatie, pentru glumet e doar o poanta”.

Cartea este o lectura usoara si foarte amuzanta, dar din care se pot intelege dileme si concepte importante ale marilor filosofi, inaccesibile tutuor in limbajul academic in care au fost prezentate pana la acesta carte. Pentru cei pasionati de filosofie este o ocazie buna de a-si reimprospata conceptele, dar si de a citi cateva glume bune legate de ideile mari ale unor generatii de filosofi.

„Hei, acum cateva zile, Platon si un ornitorinc intra intr-un bar. Barmanul se uita intrebator la filosof , care-i spune: Ce pot sa zic? In pestera arata mai bine.”

Cartea poate fi comandata on-line de pe site-ul editurii Nemira.

Autor: Thomas Cathcart, Daniel Klein An aparitie: 2009
Titlu: Platon si ornitorincul intra intr-un bar Pret: 42,9 RON
Nr. pagini: 214 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 9.9/10 (13 votes cast)
Thomas Wilson Cathcart, Daniel Martin Klein - Platon si ornitorincul intra intr-un bar, 9.9 out of 10 based on 13 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Daniel Martin Klein, _Autor: Thomas Wilson Cathcart, _Comentator: Ioana Visa, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.