Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Tasha Alexander – Sezonul otravit

Articol postat de

Autor: Tasha Alexander;
Titlu: Sezonul otravit;

Imi place o carte din diverse motive, iar unul dintre acestea este reprezentat de personaje. Daca imi oferi un individ cu o personalitate aparte, care trece si prin situatii de viata deosebite, deja m-ai castigat ca cititor care nu va lasa prea usor cartea din mana. Cam asa sta situatia in cazul romanului “Sezonul otravit” unde personajul principal este o vaduva stapana pe sine, independenta, plina de viata, capabila sa iubeasca din nou cat se poate de intens si, mai presus de toate, inteligenta si nonconformista.

Eroina este Lady Emily Ashton, care se evidentiaza prin curajul de a-si trai viata dupa bunul plac, fara sa tina cont de ce cred ceilalti, pe fundalul unei societati in care femeile isi creau o imagine exclusiv pe baza rangului social, al barbatilor cu care erau casatorite sau a averii de care dispuneau. Emily este cultivata, prefera sa isi petreaca timpul liber acasa, studiind limba greaca si citind literatura, decat sa mearga la petrecerile mondene. Incet incet este exclusa de pe lista invitatilor la astfel de intalniri de socializare si, desi ea nu este deranjata defel, trebuie sa se confrunte tot timpul cu dezaprobarile mamei si ale prietenelor, care isi fac griji in ceea ce priveste tendinta femeii de a se “izola”.

Emily sfideaza cu ocupatiile ei intelectuale. Celelalte femei din jurul ei nu gasesc rostul practic al inteligentei si al nevoii de formare care o caracterizeaza pe tanara vaduva. Chiar daca nu este foarte apreciata in cercul femeilor, reuseste, mai mult involuntar, sa exercite o influenta seducatoare asupra barbatilor de diverse varste si tipologii. Nu este impresionata insa decat de doi barbati: Colin Hargreaves, pe care il iubeste si alaturi de care isi doreste un viitor, si un admirator secret, care o curteaza cu biletele anonime in care se regasesc de cele mai multe ori pasaje din Antologia greaca.

Lady Ashton se razvrateste in permanenta impotriva standardelor sociale si a stereotipurilor. Nu vrea sa se conformeze, refuza sa fie o femeie ca oricare alta, nu vrea sa isi aleaga un sot doar pentru a avea in umbra cui sa traiasca linistita, uraste relatiile formale, nu poate sa fie falsa si nu isi poate face prietenii doar din interes. Nu isi doreste nici un fel de rang social inalt, nu cauta simpatia oamenilor influenti si nu are nevoie de ajutorul nimanui. Isi doreste in schimb echilibru si independenta.

Nu poate aproba casatoriile din interes si este dezgustata de mamele care isi forteaza fetele sa se marite cu barbati bogati sau din inalta societate. Este convinsa ca isi poate face si singura o viata implinita si lupta in permanenta pentru acest deziderat. Isi promite siesi ca nu se va recasatori decat din dragoste si ca nu ii va pasa niciodata de latura materiala a unei uniuni. Din fericire, isi intalneste sufletul pereche, impresionat tocmai de personalitatea ei independenta:

“Cat de usor ar fi fost sa ma arunc la pieptul lui in clipa aceea, sa-l rog sa descifreze codul, sa gaseasca hotul, sa ma apere de pericol. Am rezistat insa si mi-am dat seama ca nu fac asta pentru a-mi oferi mie satisfactie, ci pentru ca el sa nu-si schimbe parerea despre mine. Mi-ar fi oferit protectie, dar stiam ca nici el nu vrea alaturi o tovarasa de viata neajutorata, la fel cum nu voiam nici eu.”

Puteti comanda onlineSezonul otravit” de pe site-ul editurii Nemira.

 

Autor: Tasha Alexander An aparitie: 2007
Titlu: Sezonul otravit Pret: 8,20 RON
Nr. pagini: 384 Editura: Nemira
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Tasha Alexander - Sezonul otravit, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Tasha Alexander, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Nemira | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.