Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Simon Toyne – Sanctus

Articol postat de

Autor: Simon Toyne;
Titlu: Sanctus;

Un calugar pe nume Samuel se urca pe un munte, isi intinde bratele in lateral, intruchipand o cruce vie, dupa care se arunca de la o inaltime mortala. Atrage atentia presei si provoaca un razboi mut intre politie, calugarii Sanctus si o a treia tabara, care va fi identificata mai tarziu drept Mala, alt ordin de calugari care le era oponent. La autopsie este descoperit trupul calugarului, plin de rani ritualice. Pe parcurs se aduna diverse elemente care sugereaza faptul ca nu a fost o sinucidere obisnuita. Ce secrete ascundea barbatul? Ce l-a determinat sa isi puna capat zilelor intr-un mod atat de dramatic si in vazul lumii?

Moartea lui Samuel atrage atentia inspectorului Arkadian, care incepe sa isi puna intrebari in legatura cu practicile si credinta calugarilor din Citadela, care nu se arata foarte dispusi sa colaboreze si sa ofere raspunsuri. Se tese treptat o retea intreaga de intrebari, necunoscute, nelamuriri, secrete si presupuneri dintre cele mai confuze, legate de un element tabu, numit Sacramentul, despre care nimeni nu stia nimic concret si exact, ci doar legende si mistere… Si pentru ca meniul sa fie complet, apar in permanenta piste false, pe care tinzi sa mergi, convins ca e drumul cel bun, dupa care iti dai seama ca te-ai infundat si mai rau in labirint.

Cazul devine cu atat mai interesant in momentul in care in peisaj apare sora lui Samuel, Liv, in conditiile in care calugarii Sancti ajungeau in Citadela doar in momentul in care nu aveau rude si nimic altceva care sa ii lege de lumea exterioara, a mirenilor. Si pentru ca situatia sa fie si mai ciudata, cei doi nu erau frati… la prima vedere, ci erau legati printr-o rudenie mai speciala… Nu am sa va spun despre ce este vorba, va las placerea de a descoperi singuri.

In lumea creata de carte, ai impresia ca raul pandeste din fiecare colt. Peste tot sunt ascunsi spioni, tradatori si personaje duale care sunt cu totul altceva decat ai fi crezut prima oara. Liv nu se simte deloc in siguranta si nu intelege de ce este urmarita si de ce i se vrea moartea. Iar disperarea ei creste cu atat mai mult cu cat sunt ucise persoane din jurul ei pentru simplul fapt ca o cunosc.

Cand vine vorba de personaje, cred ca nimic nu ma fascineaza mai mult ca dualitatea. Un personaj pozitiv devine brusc unul negativ, sau “the bad guy” devine “a good guy”. Este cazul lui Gabriel, care trece din registrul personajelor dubioase in galeria putinelor persoane care actioneaza in interesul binelui. Fiind un personaj carismatic, cu un nume de inger, Gabriel devine protectorul femeii, intre cei doi nascandu-se si o atractie irezistibila…

Sincera sa fiu, cred ca nu mi-a mai placut atat de mult o carte de ceva timp. M-a incantat actiunea, povestea in sine, personajele, felul in care e scrisa, numele, tot. Nu i-am gasit cusur si a reusit sa imi tina atentia treaza, in conditiile in care multe carti, interesante de altfel, te pot pierde pe drum fiindca au zone plictisitoare, cu descrieri lungi, prea multe personaje sau un exces de detalii care nu isi au locul. In “Sanctus” insa, toate elementele constituente sunt dozate corespunzator. Si bineinteles, nu lipseste elementul surpriza. Pentru ca nici nu va trece prin cap ce este de fapt Sacramentul…

Daca v-am facut curiosi, puteti comanda online “Sanctus” de pe site-ul editurii All.

 

Autor: Simon Toyne An aparitie: 2011
Titlu: Sanctus Pret: 29,90
Nr. pagini: 496 Editura: All
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)
Simon Toyne - Sanctus, 10.0 out of 10 based on 8 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: Simon Toyne, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: All | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.