Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

John Michael Greer – Secretele simbolului pierdut

Articol postat de

Autor: John Michael Greer;
Titlu: Secretele simbolului pierdut;

Secretele simbolului pierdut” reprezinta un fel de ghid, dictionar explicativ sau cum vreti sa ii spuneti unei carti care ofera definitii, analize si explicatii referitoare la elementele din romanul lui Dan Brown “Simbolul pierdut”. Personal, nu sunt foarte atrasa de acest gen de carti, cu subiecte oculte si ezoterice. Insa daca te gandesti la popularitatea lui Dan Brown, nu poti sa nu admiti ca acest gen de literatura are publicul ei destul de numeros. Pentru ca, pana la urma, tot ce inseamna misterios atrage, indiferent cat de mult sau putin crezi in existenta unor forte ascunse, accesibile doar unor initiati retrasi in societati secrete…

Nu stiu daca sa va recomand aceasta carte doar daca ati citit romanul lui Dan Brown. Cred totusi ca puteti lectura “Secretele simbolului pierdut” si individual, in special daca va pasioneaza domeniul misticismului. Autorul ia la rand, in ordine alfabetica, diverse notiuni carora le da o explicatie uneori destul de consistenta, facand totodata legaturi intre termeni. In carte apar nu doar cuvinte din sfera ocultismului, ci si personaje si societati secrete, a caror activitate si notorietate sunt prezentate de asemenea.

John Michael Greer vorbeste despre faptul ca, desi actiunea, personajele si elementele prezente in “Simbolul pierdut” al lui Dan Brown fac parte dintr-o opera de fictiune, totusi ritualurile, templele si membrii lor sunt reali, au existat sau inca exista. Nu stiu daca acest aspect ar trebui sa ne incante sau sa ne panicheze, cert este ca posibilitatea ca acele elemente sa existe cu adevarat confera si mai mult mister si suspans acestui tip de literatura.

Cartea de fata este intitulata un “ghid neautorizat” al francmasoneriei, al traditiilor mistice, practicilor, simbolurilor oculte si al simbolurilor ezoterice.  Ce-i drept, nu cred ca va exista vreodata un ghid autorizat, oficial, cu taiere de panglica la lansare, pentru ca atunci nu ar mai fi vorba de societati secrete, nu?

John Michael Greer este un cercetator american in domeniul stiintelor oculte. Studiaza de mai bine de treizeci de ani magia si fenomenele inexplicabile. Totodata, acesta a scris mai multe romane cu subiecte ezoterice, iar una dintre lucrarile sale, “The New Encyclopedia of the Occult” a fost premiata.

Asadar, daca va pasioneaza domeniul ocultismului si sunteti si fani Dan Brown, atunci puteti comanda online “Secretele simbolului pierdut”, ca lectura obligatorie si carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca voastra.

 

Autor: John Michael Greer An aparitie: 2010
Titlu: Secretele simbolului pierdut Pret: 26,49 lei
Nr. pagini: 208 Editura: Niculescu
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
John Michael Greer - Secretele simbolului pierdut, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Autor: John Michael Greer, _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Niculescu | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.