Promotii

EscapeReality

Ultimele recenzii, stiri sau concursuri

Categorii Google

Comentarii recente

Recenzii ordonate dupa edituri si autori:

Editura Adevarul Editura All Editura Amaltea Editura Amsta Editura Aquila Editura Art Colectia Biblioteca Pentru Toti Editura Brandbuilders Editura Cartea Romaneasca Editura Cartier Editura Corint Editura Curtea Veche Editura Erc Press Editura Herald Editura Humanitas Editura Ibu Editura Leda Editura Litera Editura Millennium Press Editura Minerva Editura Mix Editura Nemira Editura Polirom Editura Rao Editura Semne Editura Trei Editura Tritonic Editura Univers Editura Vellant Editura Vremea

Arhive


« | Pagina principala | »

EscapeReality

Istoria ilustrata a secolului al XIX-lea

Articol postat de

Titlu: Istoria ilustrata a secolului al XIX-lea;

Am sa spun din start ca nu imi place istoria. In orice caz, nu in mod special. Si totusi, albumul de fata a reusit sa imi atraga atentia prin intermediul unui format deosebit, dar si a punctarii unora dintre cele mai importante evenimente care au avut loc in secolul XIX. Iar cartea o vad ca pe un cadou deosebit, cu “greutate”, pe care il poti face cuiva drag. 

Albumul are in jur de 600 de pagini si ne vorbeste atat prin intermediul textului si a datelor exacte, cat si al imaginilor sugestive, despre unele dintre cele mai importante evenimente si personalitati ale secolului al XIX-lea. In continuare am sa va prezint cateva dintre ele, care mi-au atras atentia prin caracterul lor inedit (pentru vremea respectiva si nu numai).

“Trasura cu aburi” – a fost creata de inginerul britanic Richard Trevithick, care mai realizase anterior motoare cu aburi pentru pomparea apei din mine. Acum insa este concretizat primul vehicul pentru drum, care primeste numele de “trasura cu aburi” si care a fost prezentat la Londra.

Prima fotografie – v-ati gandit vreodata cum s-a nascut fotografia? Aceasta a fost creata prin intermediul sensibilitatii la lumina a nitratului de argint, descoperita si valorificata de Thomas Wedgwood, considerat parintele fotografiei. Din pacate, atunci nu reusise sa identifice si o modalitate de a pastra permanent imaginile obtinute. Insa in orice caz, lui trebuie sa ii multumim pentru faptul ca astazi putem pastra amintiri dragi pe hartie sau in format digital.

Apa minerala – apa carbonatata imbuteliata pe care o bem astazi a aparut pentru prima oara in 1807, fiind introdusa pe piata comerciala de un chimist american, Benjamin Silliman.

Prima transfuzie de sange uman – se petrece in 1818, la spitalul Guy`s din Londra. Desi la vremea respectiva nu se stia nimic despre grupele de sange, intamplarea in sine a reprezentat un adevarat progres pentru medicina.

Vesta de salvare – persoanele care nu stiu sa inoate si care se bazeaza pe vestele de salvare trebuie sa ii multumeasca lui Charles Macintosh, cel care a inventat primul articol “vestimentar” de acest tip. De asemenea, prin intermediul primei veste de salvare, este remarcata utilitatea produselor gonflabile.

Trendurile fashion” – se poate spune ca tot ce inseamna trenduri in moda (cu care ne terorizeaza revistele feminine de profil ori de cate ori au ocazia) au fost lansate de un ziar de moda francez in 1832, numit L`Iris. Tendintele fashion vor  reprezenta un soi de ghid pentru fabricantii de imbracaminte, dar si pentru croitoresele care creau la comanda pentru clientele lor.

Distanta dintre stele – a fost calculata pentru prima data de astronomul si matematicianul german Friedrich Bessel. Surprinzator poate pentru progresul tehnologic din zilele noastre, calculele au fost exacte intr-o proportie de 50%.

Pentru astfel de momente decisive din istoria umanitatii, dar si pentru multe altele la fel de interesante sau chiar mai fascinante de atat, puteti cumpara online “Istoria ilustrata a secolului al XIX-lea” de pe shop-ul editurii Aquila.

Autor: An aparitie:
Titlu: Istoria ilustrata a secolului al XIX-lea Pret: 111.92 lei
Nr. pagini: 256 Editura: Aquila
VN:F [1.9.22_1171]
Nota acordata acestei carti:
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Istoria ilustrata a secolului al XIX-lea, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
fb_share

renne

Subiecte: _Comentator: Marinela Gheorghe, Editura: Aquila | Nici un comentariu »

Comentarii

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.